Kurban Bayramı ve Kiraz'ın kurtuluşu bir arada kutlandı

Kurban Bayramı ve Kiraz'ın kurtuluşu bir arada kutlandı

İzmir’in Kiraz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılında, Şehit Birol Uysal Parkına Atatürk anıtına konulan çelenklerle kutlandı.

Kirazın kurtuluşunun 95. Yılında Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgül, Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Jandarma Garnizon Komutanı Nazmi Dinçer, Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, siyasi partililer katıldı.

Şehit Birol Uysal parkında toplanan protokol Atatürk anıtına çelenklerin bırakarak saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılında konuşmasında şunları kaydetti.

Kiraz’ın vefakâr ve sabırlı insanlarının bağımsızlık mücadelesinde tüm zorluklara rağmen şehirlerine ve vatanlarına sahip çıkma adına mücadelelerini sürdürerek başarıya ulaştıklarını belirten Başkan Saliha Özçınar, şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış, onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir.

Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 1 Eylül 1922 yılında eski adı keles olan şirin ilçemiz Kiraz’ı aydınlatmış, Allah’ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır.

Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşen, onların canlarından aziz bilip şahadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı, aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır.

Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin kurtuluş gününü tebrik ediyor, başta bu kutlu mücadelenin isimsiz kahramanları olmak üzere bu aziz vatan için seve seve şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”dedi. Akabinde kurban bayramı nedeniyle protokole bayramlaşma yapıldı. Çikolata ve kolonya ikram edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.