Kurbanlık Fiyatları İçin Önemli Haber

Kurbanlık Fiyatları İçin Önemli Haber

Bu yıl kurbanlık fiyatlarında nasıl değişim olacak?

Bursalı bir girişiminci Ukrayna'dan özel izinle getirdiği kurbanlıklar sayesinde et fiyatlarının ucuzlayacağını ve kurbanlık fiyatlarının düşeceğini ifade etti

Türkiye'de bulunan türlerin 40-50 kiloyu geçmediğini ve yılda bir ya da iki yavru verdiğini söyleyen Bursalı üretici Mustafa Aydın, Romanov cinsinin 70-80 kiloya ulaşabildiğini ve yılda 6-8 kuzu doğurduğunu söyledi.

Çok yavrulayan ve normal koyunlara nazaran daha iri olan bu koyunlar sayesinde Türkiye'de hem kurbanlık, hem de et fiyatlarının ucuzlayacağını ifade eden Aydın, “Romanov cinsi koyunlardan 4 ay önce damızlık olarak 100 baş getirdim. Bu koyunlar yılda 2 kez doğum yapıyor. Bir batında 4 yavru doğurdukları oluyor. 12-14 ay zarfında Romanov cinsi koyun 6-7 yavru yapıyor.

Romanov cinsi koyunların etinin lezzetli olduğunu da ifade eden Aydın, koyunların Türkiye şartlarına kısa sürede uyum sağladığını ifade etti.

Aydın, Kurban Bayramı'na bir aydan daha fazla süre olduğunu, kurbanlık fiyatlarının henüz belli olmadığını kaydederken, Romanov cinsi koyunların fiyatların düşmesine katkı yapacağına inandığını sözlerine ekledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.