Küresel Isınma ABD'yi Fena Vuracak

Küresel Isınma ABD'yi Fena Vuracak

Amerika Birleşik Devletleri tarafından Küresel Isınma'nın ABD'ye etkilerini inceleyen rapor yayınlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu yıl sonlarına doğru görevi devredecek olan Başkan Barack Obama'nın yönetimi Küresel Isınma'nın ABD'ye etkilerini inceledikleri rapor basına servis etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Küresel Isınma'dan nasıl etkilendiğinin ortaya çıkarılması adına yapılan araştırma raporuna göre, ABD'de hava ve su kirliliği artacak, yiyecekler kalitesizleşecek. 300 sayfanın üzerinde olan araştırma raporunda, global çapta gerçekleşen ısınmanın ülkede gerçekleştirdiği zararlar ön görülmeye çalışılarak, sivri sineklerle bulaşan hastalıkların görülme oranında büyük artış yaşanması bekleniyor. Öte yandan mevsimsel olarak alerjik reaksiyonların arttığı dönemlerin uzaması ve sıcak havadan kaynaklı ölümlerin binlerce kişiyle ifade edilecek şekilde artış göstermesi ön görüldü.

Environmental Protection Agency Başkanı  Gina McCarthy ısınmayla beraber sadece fiziksel ve yaşam kalitesiyle ilgili olumsuzluklar yaşanmayacağını bunun yanında insanların akli sağlıklarının da etkileneceğini belirtti. Raporun sunulmasının ardından Washington'da konuyla ilgili açıklama yapan McCarthy küresel ısınmanın sadece eriyen buzullar ve medyada sürekli yer alan kutup ayılarıyla ilgili bir durum olmadığını söyleyerek, insanlığın geleceğiyle alakalı olduğu yorumunu yaptı.

En çok çocuklar etkileniyor

 

Sağlık sektörü otoritelerinin yaptığı araştırmalarda da son yıllarda global ısınmaya bağlı olarak görülen hastalıklarda artış olduğunu belirten ABD Halk Sağlığı Servisi Başkan Yardımcısı Vivek Murthy özellikle çocukların durumdan etkilendiğini belirtti. Çocuklarda görülen astım hastalıklarında büyük bir artış gözlemlendiğini belirten Murthy, bunun sebebinin kesinlikle küresel ısınmanın bir sonucu olduğunun altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.