Küresel Isınmaya Karşı 500 Ağaçlık Koru

Küresel Isınmaya Karşı 500 Ağaçlık Koru

Uluslararası Rotary’nin bu yıl “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” Dönem Temasına uygun olarak Bursa Rotary Dernekleri Nilüfer Belediyesi iş birliği ile 500 Ağaçlık Rotary Koru’su oluşturdu.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonunun 8 ilde faaliyet gösteren 64 Dernek’ten Bursa Dernekleri bir araya gelerek Bursa Nilüfer Belediyesi iş birliği ile Nilüfer İlçesi içerisinde yer alan park alanına ağaçlandırma yaptı.

Dünya Üzerinde Her Üye için En Az 1 Fidan

Uluslararası Rotary Başkanı Ian Riseley’ın Dünya üzerindeki 1 milyon 200 bin rotaryen üye için en az bir ağac dikiniz hedefi doğrultusunda bir araya gelen Bursa Rotary Kulüpleri, 13 bin m2’lik park alanına ağaçlandırma yaptı. Beyaz çiçekli akasya, ıhlamur ve erguvan fidanlarından oluşan 500 tane park ağacının dikim törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir, Rotary Projelerden Sorumlu Bölge Sekreteri Ersin Karaaslan, Bölge Görevlileri, Kulüp Başkanları, Rotaract ve Interact Kulüpleri ile çok sayıda üye katıldı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir, “Küresel Isınma çağımızın en büyük sorunlarından biri ve biz bununla mücadele etme yollarını bulmalıyız. İşte bu fikirle yola çıkan tüm kulüplerimizle birlikte bugün burada ağaç dikimi yapıyoruz. Bursa Korusu’nun oluşumunda emeği geçen katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.