Kurtulmuş: Gaziantep Saldırısı İzmir’deki Olayla Benzer

Kurtulmuş: Gaziantep Saldırısı İzmir’deki Olayla Benzer

Başbaşakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı girişiminin İzmir’de geçtiğimiz hafta adliyeye yapılmak istenen bombalı saldırıyla benzerlik taşıdığını söyledi.

Bugün saat 15:20 sıralarında Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne biri canlı bomba iki saldırgan girmeye çalışmış, çıkan çatışmada bir polis yaralanmış, bir saldırgan da öldürülmüştü. Kaçan diğer saldırganın yakalanması için operasyon başlatılmıştı.

‘Çember Daraldı’
Kurtulmuş, “İzmir’deki olaya benzer olduğu anlaşılıyor ilk bilgiler çerçevesinde. Teröristin etkisiz hale getirilmesi, bir teröristin de olay yerinden kaçtığı yönünde bilgiler var. Onun da yakalanması için çemberin daraldığı anlaşılıyor, ümit ederim o ikinci kişinin de bir an evvel yakalanması sağlanmış olur” dedi.

‘Amaç Kaos Oluşturmak’
Kurtulmuş saldırıdan çıkardığı sonucu da şöyle anlattı: “Türkiye’de terör örgütleri DAEŞ, PKK ve FETÖ arasında bir fark kalmamıştır. Bunların hepsi tabiri caizse aynı ofisin şubeleri gibi çalışmaktadır. Birbirlerine karşı desteklerini sunuyorlar. Amaç Türkiye’nin birliğini, beraberliğini bozup kaos ortamı oluşturmaktır. Terör saldırıları karşısında içimiz yanıyor, her saldırı sonrasında milletimizin birlik beraberlik duyguları kuvvetleniyor.”

‘Daha Fazla Oy Çıkmasını Tahmin Ediyoruz’
Kurtulmuş, anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesinin 338 oy ile kabul edildiğinin anımsatılması üzerine ise şunları söyledi: “Bu ilk oylamadır. Bundan sonraki oylamalarda daha fazla oy çıkmasını tahmin ediyoruz. Yeterlidir ve bu anayasa paketinin TBMM’den kabul edilerek çıkacağını işaret etmektedir.Böyle bir anayasa paketinin gelmesi ve Meclis’ten geçmesi önemlidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.