Kuru Meyve Tanıtım Grubu Uzakdoğu'da Atağa Geçti

Kuru Meyve Tanıtım Grubu Uzakdoğu'da Atağa Geçti

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve Antep fıstığının ihracatını arttırmak için faaliyet sürdüren Kuru Meyve Tanıtım Grubu, tanıtım çalışmalarında Uzakdoğu pazarına yoğunlaştı. KMTG, Mayıs ayında Uzakdoğu’da iki fuara katılarak Türk kuru meyvelerini tanıttı.

İlk olarak, 05-07 Mayıs 2016 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'nin Shanghai kentinde gerçekleşen SIAL China Fuarı’na katılım sağlayarak kuru meyve ve Antep fıstığı ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiren Kuru Meyve Tanıtım Grubu, 10-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında ise Güney Kore’de Seul/Güney Kore Seoul Food &Hotel 2016 Fuarı’na katıldı.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında ihracata dayalı büyüme modeliyle dünyaya örnek olan Güney Kore, 51 milyonluk nüfusu, 31 bin dolarlık kişi başı milli geliri ve dünyanın 13. büyük ekonomisi olma özelliğiyle pek çok sektörün olduğu gibi Kuru Meyve Sektörünün de ilgisini çekiyor.

26 Türk firması ile birlikte Hall 4 Türkiye Pavilyonu’nda yerini alan KMTG ziyaretçilere Türk kuru meyvelerinin tadımını yaptırdı.

Fuara toplamda 1100'den fazla firma katıldığını belirten KMTG Başkanı Osman Öz, Güney Kore’nin 51 milyonluk nüfusuyla büyük bir Pazar olduğunu, Seul/Güney Kore Seoul Food &Hotel 2016 Fuarı’na Güney Kore dışında, Çin, Japonya, Hong Kong ve diğer Uzakdoğu ülkelerinden de katılım olduğunu kaydetti.

Kuru meyve sektörünün 1.4 milyar dolar seviyesindeki yıllık ihracat rakamını 2023 yılında 3 milyar dolara çıkarma hedefi olduğunu hatırlatan Öz, “2023 hedeflerine ulaşmak için Türkiye’nin kuru meyve ihracatında geleneksel ihraç pazarımız Avrupa Birliği’nden vazgeçmeden yeni pazarlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Uzakdoğu bu açıdan önemli. Güney Kore kişi başı 31 bin dolar milli gelir ve dünyanın 13. Büyük ekonomisi. Uzakdoğu ülkelerinde yaptığımız tanıtım çalışmalarının önümüzdeki yıllarda meyvelerini toplayacağız” diye konuştu.

Güney Kore’de tanıtım atağı 2016/17 yıllarında sürecek

KMTG'nin Güney Kore’yi öncelikli hedef pazar olarak belirlediğini anlatan KMTG Başkanı Öz, 2016-2017 döneminde Güney Kore’de kuru meyve tanıtım faaliyetleri düzenleyeceklerini dile getirdi Öz sözlerini şöyle tamamladı; “Güney Kore’de yerleşik bir PR firması ile yıl boyu Kore dilinde web sitesi, sosyal medya hesabı yönetimi, Güney Kore zincir marketlerinde market içi tadım aktiviteleri, önde gelen bloggerlarla iş birliği vasıtası ile Türk Kuru meyvesi hususunda farkındalık ve Türk markası algısı yaratma, gıda yazarları – basın mensupları için düzenlenecek Türkiye gezisi, Güney Kore Pazar araştırması içerikli tanıtım faaliyetleri sürdüreceğiz.”

Seul/Güney Kore Seoul Food &Hotel 2016 Fuarı’nda Kuru Meyve Tanıtım Grubu’nu KMTG Başkanı Osman Öz, Kuru Meyve Sektör Kurulu Üyesi Yalçın Geyik ve KMTG Şefi Gökçe Tol temsil ederken, fuarı ziyaret edenler arasında Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal ve Ticaret Müşaviri Alper Atilla’da yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.