Kurultaya Gümrükçü damgası: Hiçbir listede olmayan adayı sürpriz oy aldı

Kurultaya Gümrükçü damgası: Hiçbir listede olmayan adayı sürpriz oy aldı

CHP Lideri Özgür Özel'in PM ve YDK üyeleri belli oldu. İzmir'den birçok isim de listede yer alırken kurultayda hiçbir listeye girmeyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün adayı Melih Tıraş 279 oy alarak sürpriz yaptı.

CHP'nin iki gün süren 38. Olağan Kurultayı sona erdi.

Kurultayda Genel Başkan değişimi yaşandı. Kurultayın ilk günü Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel yarışırken, ilk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özel oyların 812'sini alarak Genel Başkan seçildi. Kılıçdaroğlu ise 536 oy alarak koltuğu kaybetti.

baskan.jpg

Kurultayın ikinci günü ise partinin yetkili organları olan Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapıldı.

Adayların aldığı oylar dikkatlerden kaçmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesinden YDK’ya aday olan Ekincan Aksoy 539, Özkan Tice ise 533 oy alarak YDK üyesi olurken, Oğuz Kaan Salıcı'nın listesinden aday olan önceki dönem YDK üyesi Ebru Okay 255 alırken, yine İzmir’den aday olan Zuhal Mercan ise 248 oy aldı ve YDK’ya giremediler.

GÜMRÜKÇÜ’NÜN ADAYI YEDEK 1. SIRADA

Öte yandan İzmir’de yapılan seçimlerde Kurultay Delegesi yazılmayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün aynı zamanda yakın siyasi arkadaşı olan Melih Tıraş, hiçbir listeye girmeden 279 oy aldı.

Tıraş’ın aldığı oyda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün Türkiye siyasetine olan hakimiyetini de bir kez daha ortaya koydu.

7mdizajs-400x400.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.