Kurum'dan sıcaklık uyarısı: Tablo umut vermiyor

Kurum'dan sıcaklık uyarısı: Tablo umut vermiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, “Son 52 yılın en sıcak Aralık ayını yaşadık. Yağışlar ciddi oranda azaldı. Bu tablo umut vermiyor” dedi.

Türkiye’de yıl sonu sıcaklık değerlendirmelerini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, 1991-2020 dönemi ortalama sıcaklık değerinin 4,8 santigrat derece ölçüldüğü hatırlatılarak, “2022 yılı Aralık ayı ortalaması ise 3,2 santigrat derece artış göstererek 8,0 santigrat derece olarak gerçekleşmiştir. Bu değer iklim değerlendirmesinde kullanılan 255 istasyona ait 1971-2022 yıllarını kapsayan 52 yıllık aralık ayı ortalamalarının en yükseği olmuştur. Aralık ayları arasında en yüksek ortalamanın yaşandığı ikinci aralık ayı 7,8 santigrat derece ile 2010 yılında yaşanmıştır. 2010 yılı Türkiye’nin yıllık en yüksek sıcaklık ortalamasının 5,5 santigrat derece yaşandığı yıldır.” ifadelerine yer verildi.

52058.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen verileri paylaşarak, “Son 52 yılın en sıcak aralık ayını yaşadık. Yağışlar ciddi oranda azaldı. Bu tablo umut vermiyor. Hep söylüyoruz; kaynaklarımız sınırsız değil! Bu bilinçle çalışıp, adımlarımızı atıyoruz. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.