Kuş gribi alarmı!

Kuş gribi alarmı!

İngiltere Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanlığı, Warwickshire bölgesinde yer alan Alcester kentindeki bir tesiste bulunan kanatlı hayvanlarda H5N1 virüsü diğer adıyla kuş gribi tespit edildiğini açıklayarak, tüm hayvanların itlaf edileceğini bildirdi.

Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı (Defra) tarafından yapılan açıklamada, tesisteki kuş gribi vakaları doğrulanarak, tesiste bulunan tüm hayvanların itlaf edileceği aktarıldı. Söz konusu tesis çevresinde 3 kilometrelik koruma bölgesi ve 10 kilometrelik gözetim bölgesi ilan edildi. Son kuş gribi vakaları, İngiltere’de ülke çapında Kuş Gribi Önleme Bölgesi ilan edilmesi ve çiftliklere biyogüvenlik önlemlerini sıkılaştırma emri verilmesinden bir haftadan daha kısa bir sürede tespit edildi.

5c8cf31c07291c1d7400acf6.jpg

Önceki kuş gribi vakaları ise, Galler’in kuzeyinde, İskoçya’nın doğusunda ve İngiltere’nin merkezinde kanatlı hayvanlar için olan bir rehabilitasyon merkezinde tespit edilmişti.
Kuş gribi son birkaç haftadır, aralarında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Danimarka’nın bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde yayılmaya başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.