KUŞADASI BAŞKAN GÜNEL İLE BAŞARDI!

KUŞADASI BAŞKAN GÜNEL İLE BAŞARDI!

Arif Çayan yazdı...

Sayıştay, yerel yönetimlerin faaliyetleriyle ilgili inceleme yapar ve bu inceleme sonunda bir de rapor hazırlar.

Bu yerel yönetimlerin, faaliyetlerinin karnesi gibidir.

İşlerin yasalara uygun olarak yapılıp, yapılmadığını,  harcamaların hakkaniyetli olup olmadığından tutun da,  alınan kararların, verilen her şeyin incelemesi bu raporda yer alır.

Yerel yönetimin başında bulunan başta olmak üzere,  yerel yönetim yapan bütün herkese de bu inceleme sonunda ama olumlu,  ama olumsuz bir rapor hazırlanır.

yapi_kont-(3).jpg

İşte bu rapor bazı zamanlarda Cumhuriyet Savcılarını harekete geçirir, bazı durumlarda ise takdir ve teşekkürlerle kamuoyuna duyurulur.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’de,  yönetimiyle birlikte Sayıştay’ın denetiminden geçti.

Denetim sonunda bir rapor, yani karnesi açıklandı.

Sayıştay, o raporunda Başkan Günel ve ekibini, yasalara uygun şekilde ve hakkaniyetli şekilde yöneticilik yaptıklarını,  faaliyetlerini tek tek anlatarak ilan etti.

Başkan Günel’e, belediyenin bu kadar doğru çalışmasına karşı övgü dolu sözleri de raporun içi kısımlarında arada bir yazmayı da ihmal etmedi.

eo4pwbgw4aycbz0.jpg

Raporun belki de en büyük sonucunu Sayıştay yazmadı, yazamadı ama onun yerine biz kamuoyunun gözü,  kulağı olan gazetecilerin yazması en doğal hak.

Başkan Ömer Günel’i ve ekibini, belediyeyi yasalara uygun ve adaletli şekilde yönettikleri için, Kuşadası’nda yaşayan bütün herkesin hakkını koruyup, belediyenin de haklarını korudukları için canı gönülden tebrik ediyoruz.

eopdu2axmaizoyo.jpg

“Başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası olmak üzere yerel yönetimlerle ilgili tüm yasa ve yönetmeliklerine son derece bağlıyız. Göreve geldiğimiz günden bu yana bütün çalışmalarımızı şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürütüyoruz” diyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e,  şeffaflıktan ödün vermeden,  yasalara uygun şekilde ve Kuşadası’nda yaşayan bütün herkesi kucaklayan belediyeciliğinin daha uzun uzun yıllar sürmesini diliyoruz.

eoj2vrcxeaavtkk.jpg

Başaran Başkan Günel olsa da,  kazanan Kuşadası olacaktır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.