KUŞADASI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

KUŞADASI BELEDİYE MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Kuşadası Belediye Meclisi, Kapalı Pazaryeri fiyatlarını görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Kuşadası Belediye Meclisi, Kapalı Pazaryeri fiyatlarını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde, Hukuk, Tarife, Plan ve Bütçe Komisyonları'nda alınan karar doğrultusunda pazaryeri tezgah fiyatlarında indirime gidildi.

Erkan Yücel Sahnesi'nde düzenlenen Kuşadası Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda, Kuşadası Belediyesi Kapalı Pazaryeri fiyatları ile ilgili Hukuk, Tarife, Plan ve Bütçe komisyonlarında alınan indirim kararı oylandı. Pazaryeri tezgah fiyatlarında yüzde 20 ile 30 arasında değişen oranlarda indirim yapılması kabul edildi.

Toplantının ardından konuşan Başkan Özer Kayalı, 2017 turizm sezonu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Kaymakamlığı, Didim Kaymakamlığı, Kuşadası Belediyesi, Didim Belediyesi, GEKA ve turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Aydın İl Turizm ve Tanıtma Platformu kurulduğunu belirten Kayalı, Platformun bölgenin tanıtımı için çalışma yürüteceğini ifade etti. Kuşadası Belediyesi olarak ilçenin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını arttırmak amacıyla turizm bileşenleri ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Kayalı, TAV ile işbirliği içerisinde belirlenen ülkelerden medya temsilcileri, bloggerlar ve sosyal medya fenomenleri gibi kişileri Kuşadası'nda ağırlayarak birebir tanıtım yapacaklarını söyledi. Kayalı, çeşitli festivaller ve spor organizasyonları ile de yerli turizmi canlandırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

KERVANSARAY'LA İLGİLİ GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Başkan Kayalı, Kervansaray'ın kent müzesi olması ile girişimleri sürdürdüklerini belirterek "Kervansaray Müze Olsun Platformu" tarafından başlatılan kampanya ile toplanan imzaların da içinde bulunduğu dosyayı Kaymakamlık, Valilik ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne sunduklarını belirterek konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Ankara'ya yaptıkları ziyaretle ilgili olarak bilgi veren Başkan Kayalı, Kuşadası'nda yaşama geçirmek istedikleri 7 yüksek bütçeli proje ilgili olarak Avrupa Birliği ve Dünya Bankası yetkilileri ile görüştüklerini ifade etti. Ankara ziyaretinde toprak kayması yaşanan bölge ilgili olarak ise İller Bankası'ndan kredi çekmek üzere Bakanlığa yazı yazdıklarını belirterek "Bu sorunu kendi gücümüzle çözmek yoluna girdik" dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.