Kuşadası Belediyesi can dostlarımıza şifa oluyor

Kuşadası Belediyesi can dostlarımıza şifa oluyor

Marmaris’e giden Kuşadası Belediyesi’nin Haybulans aracı, alevlerden ve dumandan etkilenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile evcil ve yabani hayvanlara şifa olmaya başladı.

Yaşama geçirdiği havyan dostu çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kuşadası Belediyesi, günlerdir orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla’nın Marmaris ilçesinde yangından etkilenen hayvanlara şifa olmak için yardıma koştu. Bir yandan Türkiye’nin farklı bölgelerinde etkili olan orman yangınlarında evleri zarar gören vatandaşlar ile alevleri kontrol altına almak için canla başla mücadele eden işçilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığı yardım kampanyalarına devam eden Kuşadası Belediyesi, can dostlarımıza karşı da duyarsız kalmadı.

yardim-kamyonu-1.jpeg

Kuşadası Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hasta ve yaralı hayvanlara ilk müdahalede bulunmak amacıyla hizmet veren iki Haybulans aracından birisi, bir veteriner hekim ve bir veteriner teknisyeni ile birlikte Marmaris’e ulaştı. Orhaniye bölgesinde alevlerden ve dumandan zarar gören büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile evcil ve yabani hayvanları tedavi etmeye başlayan Haybulans aracı, hayvanlar için yem ve mama desteğinde de bulundu.

haybulans-marmariste-3.jpeg

Yardım kamyonu da Marmaris’e ulaştı

Öte yandan 5 gün boyunca Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası, Davutlar Hizmet Binası ve Güzelçamlı Hizmet Binası önünde kurulan yardım çadırlarında yangın bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için toplanan malzemelerin bulunduğu kamyon da Marmaris’e ulaştı. İçerisinde gıda kolisi, su, temizlik malzemesi, hayvan maması, dezenfektan, maske, baret, el feneri ve battaniye gibi malzemelerin bulunduğu yardım paketleri, Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüsnü Yalçın tarafından Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Burak Demirtaş’a teslim edildi. Gösterdikleri duyarlılık nedeniyle Kuşadası Belediyesi yetkililerine ve Kuşadası halkına teşekkür eden Burak Demirtaş, “Marmaris halkı olarak Kuşadası’na sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz” dedi.

haybulans-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.