Kuşadası Belediyesi, parklarda bahar temizliğine başladı

Kuşadası Belediyesi, parklarda bahar temizliğine başladı

Kuşadası Belediyesi, son dönemde artan koronavirüs vakalarıyla birlikte vatandaşların daha sık ziyaret etmeye başladığı park ve yeşil alanlarda bakım, temizlik, onarım ve ilaçlama işlerine aralıksız devam ediyor.

Kent genelindeki tüm yeşil alanlarda ot biçme çalışması yürüten ekipler, bir yandan da ağaç budama işlerini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ayrıca parklardaki kedi-köpek evleri, hayvan sulukları, çocuk oyun grupları, oturma grupları ve spor aletlerinin temizlik ve onarım işleri ile yürüyüş yollarının tamiratları yapılıyor. 

dsc_7771.jpg

PEYZAJ ÇALIŞMALARI BEĞENİ TOPLUYOR

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler park ve yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda mevcut yeşil alanlarda çimlendirme çalışması yürütülerek çiçek dikimi yapılıyor. Çeşitli bitki türleri ve doğal malzemeler kullanılarak uygulanan peyzaj çalışmaları vatandaşların beğenisini topluyor. 

park_ve_bahce_bakim-(6).jpg

YEŞİL ALANLARDA VEKTÖREL MÜCADELE BAŞLADI

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise park ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışmalarına başladı. Park ve yeşil alanlar bir yandan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı dezenfekte edilirken, bir yandan da halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı ilaçlanıyor. TİM ekipleri, bu kapsamda özellikle havaların ısınmasıyla birlikte üremeye başlayan karasinek, hamam böceği ve kemirgenlerle mücadele ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen ve Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış ilaçların kullanıldığı çalışmalar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. 

park_ve_bahce_bakim-(7).jpgdsc_7785.jpg

     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.