Kuşadası Sanat Festivali Sona Erdi

Kuşadası Sanat Festivali Sona Erdi

Kuşadası'nda düzenlenen Uluslararası Sanat Festivali sona erdi.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat Festivali, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen bir kokteylle sona erdi.

Kuşadası Belediyesi tarafından Ressam Dr. Melek Günbey Güler ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan’ın küratörlüğünde düzenlenen Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen bir kokteylle sona erdi. Sanatçıların festival süresince resim, heykel, seramik ve mozaik alanında farklı tekniklerle uyguladıkları birbirinden güzel eserler ise İbramaki Sanat Galerisi'nde segilenmeye başlandı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri Rıza Esen ve Tacettin Özden, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve çok sayıda sanatseverin katıldığı kapanış töreninde, sanatçıların sekiz gün boyunca atölye çalışmaları sonucu ortaya çıkarttıkları 160 eser, büyük bir beğeni ile karşılandı.

Festivalin kapanış töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı "Bugün burada siz değerli sanatseverler ve sanatçılarla festivalin kapanış töreninde bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Sevgili sanatçılarımızın sekiz gün boyunca ter dökerek, emek harcayarak ortaya çıkardıkları bu birbirinden güzel eserleri Kuşadası'na hediye etmesini çok değerli buluyorum. Şu andan itibaren bize büyük bir görev düşüyor. Bu güzel eserleri bir yere depolamak değil, bunları değerlendirerek ulaşabildiğimiz bir çok ülkede sergilemeyi düşünüyoruz. Bu değerli eserleri ortaya çıkarttıkları için sanatçılarımızı tebrik ediyor, Festival süresince Kuşadası'na renk kattıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Kuşadası'nın tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirten Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy "İçerisinde bulunduğumuz bölge, dünya tarihinde insanların yerleşmek için çok büyük ilgi gösterdikleri bir bölgedir. Tarih boyunca burada çok çeşitli medeniyetler kurulmuş, çok büyük yerleşim alanları oluşturulmuştur. Burada halen 22 tarihi yerleşim alanı bulunmaktadır. Böylesine dünya kenti olmuş bir şehrin, sanat, kültür ve spor faaliyetlerinde çok öne çıkması gerekir. Bugün ise belediyemiz Sanat Festivali adı altında güzel bir çalışma yaptı. Bu çalışmadan dolayı Kuşadası Belediyesi'ni ve tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Sanatın toplumlararası iletişimin gelişmesinde önemli bir etken olduğunu söyleyen Festival küratörü Dr. Melek Günbey Güler "Sanat toplumlararası barışın, dostlukların ve iletişimin gelişmesinde, ülkenin ve yörenin tanıtılmasında çok önemli bir etkendir. Kuşadası Belediyesi, ilk kez düzenlenen Uluslararası Sanat Festivali ile önemli bir adım atmış oldu. Kuşadası zaten çok önemli bir turizm ve tarih merkeziydi. Ama sanat ile de anılmaya başladığında eminin çok daha güzel konumlara gelecek, dünyada adı daha fazla duyulacaktır. Ben burada bu etkinliği düzenleyerek ilk adımı atan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy'a, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcılarına ve çok değerli sanatçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Festival'in Kuşadası'nı farklı ülkelerde tanıtmak adına önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan "Kuşadası Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Sanat Festivali'ne hepiniz hoş geldiniz. Maalesef her başlangıcın bir sonu vardır. Bu festivalin de sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ama güzel başladığımız ve yine güzel bitirdiğimiz sanat festivalimiz asıl şimdi başlıyor. Festival boyunca farklı ülkelerden gelen sanatçılarımız buradan ayrıldıklarında Kuşadası'nın güzelliklerini ve festival boyunca anılarını aileleri ve çevreleri ile paylaşacaklar. Bu da Kuşadası'nın tanınması noktasında önemli bir adım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kuşadası Kaymakamı Aksoy ve Başkan Kayalı tarafından Festival süresince sponsor olan Korumar Hotel, Fantasia Hotel, Batıhan Beach Resort, Ephesia Hotel, Atlantique Holiday Club, DoubleTree by Hilton Hotel ve Değirmen Restaurant' ın genel müdürlerine ve mükemmel eserler ortaya koyan sanatçılara katılım belgeleri verildi.

13 Mayıs'tan bu yana Kuşadası Uluslararası Sanat Festivalinde atölye çalışmalarında yer alan sanatçılar şöyle:

Nihal KEÇECİ (Amerika), Beate AXMANN (Almanya ),Marjana GOXHABELLU (Arnavutluk), PROF.DR. MUSTAFA ARAPI (Arnavutluk), Gabriele RHOMAKO (Avusturya), SEEMA BAQI (Bahrain),Zekaya ZADA (Bahrain), Valentina WOOLRYCH (Belarus), Mensura JAHIÇ (Bosna), Mohamed TARHOUCHİ (Fas), Khulud HAVASH (Filistin), AHMAD CANAAN (Filistin), Khader Hassan OSHAH (Filistin), Lela GELEISHVILI (Gürcistan), Tamar CERODZE (Gürcistan), Fatıma AL OBEİDİ (Irak), Afnan AL OBEİDİ (Irak), Prof. Dr. Mahmood SAMANDARİAN (İran), Shabnam LOOAKİAN (İran), Shyqri GJURKAJ (İsveç), Alketa Bercaj (İtalya), Feridun IŞIMAN (K.Kıbrıs), Genç BAKTASHI (Kosova), Avni BEHLULİ (Kosova), Prof.Dr. Agim SALİHU (Kosova), Fehmi HOXHA (Kosova), Prof.Dr. Muhamet AHMETİ (Kosova), Walid FAROUK (Mısır), Brateanu COSTİN (Romanya), NATALIA SHAVRINA (Rusya), Prof.Dr. Sami BEN AMEUR (Tunus), Doç.Dr. İsa ELİRİ (Necmettin Erbakan Üni.), Doç. Dr. Orhan CEBRAİLOĞLU (Selçuk Üni.), Prof. Dr. Mehmed ŞİRZAD (Afyon Kocatepe Üni.), Prof. Dr Ahmet Şinasi İŞLER (Uludağ Üni.), Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN (Ordu Üni.Dekanı), Yrd.Doç. Numan ÖZEN (Atatürk Üni.Dekan Yrd.), Doç.Dr. Ayfer UZ (Trakya Üni. GSF), Doç. Dr. Olcay ATASEVEN (Isparta SDÜ), Yrd.Doç Dr Oktay KÖSEOĞLU(Isparta SDÜ), Yrd.Doç.Dr. Zehra SENGİR (OMÜ Samsun) ,Faruk AKDOĞAN, Vahit AKAN, Murat CENGİZ, Sedat KUMOVA, Seher SÖYLEME ÇELİK, Suna MANSUROĞLU, F.Elvin ÖZTÜRK, Dijle TALUN, Hülya GÜL, Metin AVDAÇ, Aynur Ocak GÜNDOĞAN, Bülent HAYIRLIOĞLU, Hamiyet KÖSEOĞLU, Hatice KÖKLÜ, Mavi GENCAY, Menekşe ÜNSAL, Mustafa KÖSEOĞLU, Sevgi Dağcı KOÇ, Şefkat İŞLEGEN, Tuğba KODAL, Uğur AVCI, YurdagüL IŞIL, Selda CENGİZ, Serpil TOPALOĞLU, Ayşe KUMBASAR, Mohammed DAMOUR (Suriye), Huda MUHAMMED (Suudi Arabistan), Najwa RASHEED (Suudi Arabistan), Juman NİMRİ (Ürdün)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.