KUŞADASI TURİZMİNE SPOR DOPİNGİ

KUŞADASI TURİZMİNE SPOR DOPİNGİ

Kuşadası’nda, son dönemde düzenlenen ulusal ve uluslararası nitelikteki spor ve kültür organizasyonları ilçe turizmine önemli bir katkı sağlıyor.

Kuşadası’nda, son dönemde düzenlenen ulusal ve uluslararası nitelikteki spor ve kültür organizasyonları ilçe turizmine önemli bir katkı sağlıyor. Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen biathlon, triathlon, basketbol, karate ve güreş turnuvaları ve halk oyunları yarışmaları gibi önemli etkinlikler kapsamında ilçeye gelen katılımcılar, Kuşadası’na turizm sezonu dışında önemli bir canlılık getiriyor. 

Son olarak 1-4 Aralık tarihleri arasında Kuşadası Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’na 49 ilden 1524 sporcu katılırken, şampiyona kapsamında ilçeye konaklamalı olarak 2000 kişi geldi. Kuşadası Belediyesi ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 12 Aralık’ta Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu’nda başlayan 5 günlük Üniversiteler Arası 2. Lig Erkek Basketbol müsabakaları nedeniyle ise Kuşadası’nda 150’ye yakın sporcu ve antrenör konakladı. Nisan ayında düzenlenecek Liselerarası Güreş Turnuvası kapsamında, ilçeye 500 civarında konaklamalı sporcu ve antrenörün gelmesi bekleniyor. 

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Mart ayında düzenlenen Zeybekler Grup Yarışması’nda 500 kişi, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından Haziran ayında düzenlenen Modern Pentatlon ve Biathle Türkiye Şampiyonası’nda 400 kişi, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Ağustos ayında düzenlenen 9. Kuşadası Triatlon Yarışları kapsamında ise 350 ikişi konaklamalı olarak Kuşadası’na gelmişti. 

Kuşadası Belediyesi Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası’nın ulusal ve uluslararası alanda önem arz eden kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirterek “Bir yandan Kuşadası’nda sportif alt yapıyı oluşturmak, bir yandan da toplumun tüm kesimlerini spora teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Kuşadası, sahip olduğu fiziksel yapı itibariyle biathlon, triatlon ve pentatlon için uygun parkurlar sunuyor. Kapalı spor salonumuzun ise sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler için elverişli olması nedeniyle ilçemizin 'spor ve kültür kenti' olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini görüyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.