Kuşadası yenilenen alt yapısı ile yağmura teslim olmadı!

Kuşadası yenilenen alt yapısı ile yağmura teslim olmadı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları sonuç verdi.  

Dün geceden beri etkili olan sağanak yağış ve fırtına kent merkezinde ve ana arterlerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Gece boyunca Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ve ASKİ ekipleri ile birlikte sahada olan ve halen çalışmalarına devam eden Kuşadası Belediyesi ekipleri, mahallelerde yaşanan tüm olumsuzluklara anında müdahale etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün akşam saatlerinde yapılan yağış ve fırtına uyarısının ardından saat 02.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve fırtına, Kuşadası'nda gece boyunca etkili oldu. Yağış ve kuvvetli fırtına nedeniyle kentin belirli noktalarında yer yer trafikte aksaklıklar yaşandı. Saatte 60 kilometre hızla esen rüzgâr nedeniyle tekneler ve diğer deniz araçlarının Kuşadası Körfezi’nden açılmaları yasaklandı.

cevre-yolu-(3).jpeg

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ve alınan önlemlerle sağanak yağış ve fırtına kent merkezinde ve ana arterlerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Son iki yıldır yürütülen alt ve üst yapıyı yenileme çalışmaları nedeniyle geçmiş yıllarda merkezi noktalarda yaşanan sel ve taşkın gibi olumsuzlukların yaşanmamış olması kentte memnuniyetle karşılandı. İtfaiye ve ASKİ ekipleri ile birlikte gece boyunca sahada olan ve tüm ihbarları değerlendiren Kuşadası Belediyesi ekipleri, mahallelerde yaşanan olumsuzluklara ise anında müdahale etti.

ÇEVRE YOLUNDA ZOR ANLAR

Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle en büyük olumsuzluk Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluğundaki Kuşadası-Söke çevre yolunun AVM kavşağında yaşandı. Sürücülere zor anlar yaşatan çevre yolu zaman zaman araç trafiğine kapanma noktasına geldi. Otomobilleri yolda kalan vatandaşların yardımına Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri ve Kuşadası Belediyesi ekipleri yetişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.