KUŞADASI’NDA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

KUŞADASI’NDA POLİS HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Türk Polis Teşkilatı’nın 172’inci kuruluş yıldönümü Kuşadası’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Kuşadası Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan bir polis korteji düzenlendi. 

Etkinlikler Kuşadası Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma töreniyle devam etti. Törene çok sayıda vatandaşla birlikte Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Şahin, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri Zekeriya Tünk, Levent Öğren ve siyasi parti temsilcileri katıldı.Törende konuşan Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Türk Polis Teşkilatı’nın vatandaşların huzurunu sağlamak için 172 yıldır fedakarca çalıştığını belirterek “Teşkilatımızın sadece ülkemizde değil tüm dünyada saygı gören bir kuruluş olmasından dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Türk Polis Teşkilatı hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesi doğrultusunda insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini bu güne kadar başarıyla sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir.  Teşkilat olarak zor ve bir o kadar da şerefli bir görev yürütmekteyiz. En büyük sorumluluğumuz ülkemizin ve milletimizin huzurunu sağlamaktır” dedi.

 

Batçıoğlu’nun ardından konuşan Kaymakam Aksoy ise polislerin toplumun güvenliğini sağlama konusunda önemli bir görev yürüttüklerine dikkat çekerek  “Güvenlik ihtiyacı insanoğlunun en önemli ihtiyaçlarından biridir. Türk Polis Teşkilatı da 172 yıldır bu görevi yerine getirebilmek için çalışmaktadır. Türk Polis Teşkilatı’nda görev yürüten tüm çalışanların 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından okullar arasında düzenlenen polis temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Polis günü kutlamaları Tarihi Kervansaray’da verilen kokteyl ve Emniyet Müdürü Batçıoğlu’nun makamında düzenlenen tebrik kabulü ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.