KUŞADASI’NDA RENKLİ 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

KUŞADASI’NDA RENKLİ 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kuşadası’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler sabah saat 9.00’da Kuşadası Atatürk Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı.

Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İzzet Aşkar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan resmi törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Jandarma Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Murat Genç, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aşkar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı karanlık ufuklardan doğan güneşe benzettiğini belirterek “ Ulusal egemenliğin somutlaştığı, ulus iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü Atatürk, siz çocuklara armağan etmiştir. Çünkü ülkemizin geleceği olarak siz çocukları görmüştür. Bizler sizlere daha iyi bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Atatürk’ün “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini benimseyerek savaşsız, mutlu bir dünyada yaşamanızı istiyoruz. Ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yılladır din, dil, ırk ayrımı gözetmeden tüm dünya çocuklarını kucaklayarak kutlanır. Siz gelecek nesil de bu önemli günü böyle kutlamaya devam etmelisiniz” dedi.

Tören, yapılan konuşmanın ardından Halk oyunları toplulukları tarafından hazırlanan gösteriler ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, resmi törenin ardından Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çocuk şenlikleriyle devam etti. Kuşadası Belediyesi tarafından İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı, Güzelçamlı ile Davutlar'a kurulan oyun platformları sayesinde yüzlerce Kuşadalı çocuk gün boyunca gönüllerince eğlendi. Oyun platformlarının yanına kurulan stantlarda Kuşadası Belediyesi yetkilileri tarafından çocuklara pamuk helva, patlamış mısır ve Kuşadası temalı boyama kitapları hediye edildi. Ayrıca Kuşadası Belediyesi tarafından dağıtılan biletlerle yüzlerce çocuk Kadınlar Denizi yolu üzerinde bulunan Çetinkaya Lunaparkı’nda keyifli vakit geçirdi.

KÜÇÜK SEHER BELEDİYE BAŞKANI OLDU

 

Kuşadası İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Seher Akçay  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir günlüğüne Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın koltuğuna oturdu. Minik Seher makamında sınıf arkadaşları Eylül Koç, Arda Koç İle öğretmenleri Engin Gözkara ve Meltem Kocaaliler’i misafir etti.  Başkan Akçay daha sonra  sınıf arkadaşlarından gelen talep mektuplarını okuyarak ilgili müdürlüklere iletti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.