Kuşadası’nda vektörel mücadele devam ediyor

Kuşadası’nda vektörel mücadele devam ediyor

Halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı vektörel mücadelesini aralıksız sürdüren Kuşadası Belediyesi, havaların ısınmaya başladığı Nisan ayından bu yana kentin 789 noktasında ilaçlama çalışması yürüttü.

Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Covid-19 salgınına karşı sürdürdüğü mücadelenin yanında insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan vektörlerle mücadelesini de yıl boyunca sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 30 personel, 6 araçla kent genelinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

ilaclama-5.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçların kullanıldığı çalışmalar kapsamında fosseptikler, bataklıklar, bodrumlar, kullanılmayan havuzlar, asansör boşlukları ve rögarlar yıl boyunca periyodik olarak ilaçlanmaya devam ediyor. Termal sisleme cihazlarıyla kanalizasyonlarda oluşan haşere yuvalarına alt yapı ilaçlaması yapan ekipler, ayrıca açık alanlarda karasinek, hamam böceği ve kemirgenlerle mücadele ediyor.

ilaclama-2.jpg

Turistik çarşılarda ilaçlama yapıyor

İlaçlama ekibinin son durağı yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği noktaların başında gelen kent merkezindeki turistik çarşılar oldu. Bölgede bulunan rögarlar ve yağmur suyu kanallarında biyosidal ürünler kullanarak larvasit çalışması yapıldı. Sivrisineklere karşı ise termal sisleme cihazıyla ilaçlama gerçekleştirilerek çöp konteynerleri ve kutuları dezenfekte edildi. Ayrıca camilerdeki şadırvanlar ile park ve benzeri alanlardaki süs havuzları da ilaçlandı.

ilaclama-11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.