Kuşadası'nın ünlü mekanına yıkım!

Kuşadası'nın ünlü mekanına yıkım!

Sabah saatlerinde Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Kuşadası'nın ünlü eğlence merkezlerinden Tren Beach Club, işletme ruhsatının bulunmaması ve Mal Müdürlüğü'ne ait arazi içinde olması nedeniyle bugün sabah saatlerinde Kuşadası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Yaklaşık üç yıl önce Kuşadası Kadınlar Denizi yolu üzerinde açılan ve Kuşadası'nın tanınmış eğlence merkezleri arasında yer alan Tren Beach Club, ruhsatsız olması ve kıyı şeridini işgal etmesi nedeniyle bu sabah saatlerinde yıkıldı. Kuşadası Kaymakamlığı'nın 2005 yılında oluşturulan protokolle Kuşadası Belediyesi'ne 10 yıllığına tahsis ettiği sahil şeridinde yaklaşık üç yıl önce açılan Tren Beach Club'ın yıkımı esnasında gergin anlar yaşandı. Dün gece itibariyle mekanı boşaltma işlemlerine başlayan işletmeciler, mekanın içinde birçok eşyanın bulunmasına rağmen yıkma çalışmasına tepki gösterdi.

Kuşadası Kaymakamlığı tarafından verilen kesin talimatla yıkıma hazırlanan ekiplere tepki gösteren işletmeciler, yıkım kararı için ek süre istedi. Yetkililer ise "Gerçekleştirilen son toplantıda mekanın kendi isteğinizle boşaltmak istediğinizde Kuşadası Kaymakamlığı'na bilgilendirme yapmanız gerekiyordu. Dün akşam mesai bitimine kadar böyle bir bilgilendirme yapmadığınız için ek süre verilme durumu yok" dedi.

KUŞADASI BELEDİYESİ İLE YAPILAN PROTOKOL SONA ERDİ

Yıkım işleminin arazinin Mal Müdürlüğü'ne iade edilmesinden kaynaklandığını ve işletmeye ruhsat verilmesinin mümkün olmadığını belirten Kuşadası Belediyesi yetkilileri, "2005 yılında yapılan protokolle bu tarz araziler Kuşadası Belediyesi'ne tahsis edildi. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan protokol sona erdi. Bu sebepten dolayı bizim Tren Beach Club'a işletme ruhsatı vermemiz mümkün olmazdı. Kaymakamlık tarafından alınan karara Kuşadası Belediyesi olarak araç ve işçi desteği sağladık" diye konuştu. 

ÇALIŞAN VE MÜŞTERİLER KARARA TEPKİLİ

Karara tepki gösteren Kuşadası sakinleri, işletme çalışanları ve müşteriler "Keşke sezon başında ya da 4 hafta sonra sezon sonunda olsaydı. Zamanlama son derece üzücü" açıklamasında bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.