Kuşlar, müzikal-komedi oyunu sahneledi!

Kuşlar, müzikal-komedi oyunu sahneledi!

Aristophanes’in Kuşlar isimli müzikal-komedi oyunu sahneledi.

Bugüne kadar 2 bin 600 öğrencinin tiyatro başta olmak üzere çeşitli sanat dallarında eğitim aldığı Folkart Academy öğrencileri yeni bir tiyatro oyunu sahneledi. Daha önce Sersefil Müzikali ve Güle Güle Kabare’yi oynayan Folkart Academy öğrencileri, bu sene Aristophanes’in Kuşlar adlı eserinden aynı adla uyarlanan müzikal komediyi sahneledi. Oyun Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde Anadolu Salonu’nda seyirciyle buluştu. 

imgl7307-1.jpg

Oyunun sanat yönetmenliğini Volkan Severcan üstlenirken yönetmenliğini ise Bora Severcan yaptı. Engelli bireylerin topluma kazandırılması, toplumda farkındalık yaratılması amacıyla oyunda Ege Engelsiz Derneği ile işbirliği yapıldı. Özel öğrenciler, oyunda kısa da olsa sahne alarak, oyunculuk yeteneklerini sergiledi. İzleyicilerin beğenisini kazanan oyun, yoğun alkış aldı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyuna Uşak Valisi Funda Kocabıyık başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Ünlü tiyatro oyuncusu Zeyno Günenç’in yanı sıra Kuşlar oyunun müziklerinin ilk bestecisi Terry Davies de oyunu izleyenler arasındaydı. 

imgl7426-1.jpg

KUŞLAR HAKKINDA 

Kuşlar, Aristofanes’in en bilinen oyunu ve dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden biri. Atina`nın büyük bir bozgunla sonuçlanmış Sicilya Seferi`nden bir yıl sonra kargaşa dolu bir döneminde yazılan Kuşlar, o günlerin sıkıntılı Atina`sından kaçarak gökyüzünde kuşların yönettiği kuşlar ülkesine sığınanları anlatıyor. Ütopik bir devlet modeli ile insanoğlunun ideal toplum düzeni özlemlerini yansıtıyor. Oyunda kurulan kuşların şehrine, “Kuşkent” ismi veriliyor. Kuşkent’te yaşanılan komik ve iğneleyici olaylar silsilesi müzikal komedi olarak anlatılıyor.

ENGELLİ ÇOCUKLAR SAHNEDE

Oyunun bir bölümünde Ege Engelsiz Derneği’nin katkılarıyla 7 özel çocuk sahneye çıktı. Oyun izleyicilerden yoğun alkış aldı. Ayakta alkışlanan oyunun sonunda engelli çocuklar ile birlikte sahneye çıkan Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, tek tek yapımda emeği geçen isimleri sahneye çağırdı. 

imgl6512-1.jpg

MESUT SANCAK: “TEBRİK EDİYORUM”

Oyun sonunda konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Folkart Academy öğrencilerini ve yapımda emeği geçenleri tebrik etti. Öğrencilerin kısa süre hazırlanarak, çok güzel bir oyun sergilediklerini kaydeden Sancak, Folkart Academy öğrencilerine başarılar diledi. 

Folkart Academy’e böyle bir oyunda engelli çocuklara yer vermesinin çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Ege Engelsiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnci Sancak ise, “Özel bireylerin topluma kazandırılması, toplumda farkındalık yaratılması için çalışıyoruz. Bu şekilde mümkün olan her türlü sanat dallarında özel gençlerimizin, çocuklarımızın yer alması hepimizi mutlu ediyor” diye konuştu. 

Ünlü tiyatro sanatçısı ve Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan da, başta Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Severcan, Folkart’ın sanata ve sanatçılara verdiği desteğin önemine dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.