KUTSAL MESLEKLERİN KUSURLU İNSANLARI İŞ BAŞINDA

KUTSAL MESLEKLERİN KUSURLU İNSANLARI İŞ BAŞINDA

Eylül Ayça Karakuş yazdı

Öncelikle mesleğini layıkıyla yapan herkesi tenzih ederek yazmaya başlıyorum satırlarımı...

Üzülerek yazıyorum ki geçtiğimiz günlerde bir öğretmenin sınıftan çıkardığı öğrencisini tekme tokatla dövmesine şahit olduk. Bu insana öğretmen demek, hakkını vererek öğrencilerine öğretmenlik yapan tüm değerli öğretmenlerimize büyük bir haksızlık oluyor farkındayım. Sözümü geri alıyorum ve bu insana öğretmen demiyorum. Çünkü bu adam maalesef kendini yetiştirememiş, kendi iç dünyasında kendine yetememiş ki nasıl olsun da bir başkasına yetsin, faydalı olsun.

Konuyu şu şekilde özetlemek istiyorum:

Aksaray’da Şehit Salih Aksu Ortaokulunda öğretmeni Ali Rıza Y. tarafından darbedilen öğrencinin videosu sosyal medyada yayınlandı. Sınıftan öğrencisini çıkaran Ali Rıza Y. öğrencisine okul koridorunda art arda 9 tokat attı.

Öğrencisini defalarca tokatlayan öğretmen kendini böyle savundu:

Bana “deli” dedi.

Aksaray’da öğrencisini defalarca tokatladığı anlara ait görüntülerle gündeme gelen öğretmen Ali Rıza Y. hakkında Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kabul edildi. Öğrencinin kendisi için “deli” dediğini ileri süren Ali Rıza Y. “Küfür ettiğim şeklinde söylentiler çıkarttı. Öğrenciyle yaptıklarının nedenini sormak için konuşmak istedim. Birkaç kez mağdurun yüzüne tokat attım. Amacım mağdurun sürekli yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmesini engellemekti.” dedi.

Aksaray’da, Şehit Salih Aksu Ortaokulunda öğrencisini darbeden öğretmen Ali Rıza Y. hakkında Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kabul edildi. Ortaköy Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık Ali Rıza Y. için “beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle basit yaralama” suçundan üst hadden ceza verilmesi istendi.

Şimdi söz konusu her ne olursa olsun senin elini kaldırdığın kişi bir çocuk, senden yaşça oldukça küçük, her şeyden önemlisi senden bir şeyler öğrenmek için okul sırasına oturan bir öğrenci ve dahası sen bir eğitimcisin!

fb-img-1640341925625.jpg

Yani üniversite mezunusun. Okumuş, bu ülkenin aydınlık kesimisin.

Güya....

Benim amacım bu adamı yerin dibine batırıp çıkarmak değil. Sadece biraz olsun o ve onun gibi zihniyette işini yapan herkesin şapkasını önüne almasını rica ediyorum. Kusura bakmayın ya da kusura bakın bir zahmet, belki böylesi daha iyi olur...

Devlete sırtını dayamış ve işinden bezmiş sayısız insanlar var çevremizde. Ne yazık ki her mesleğin çürük elması var. Çürük elmaları temizlemek ise bizlerin elinde. Videoyu dikkatlice izleyecek olursanız eğer, Ali Rıza efendi öğrenciyi döverken diğer sınıfın kapısı açılıyor ve sınıftan öğretmen başını çıkarıyor, Ali Rıza efendinin öfkesini görüyor ve sınıfa giriyor. Sıfır müdahale, aklım almıyor!

Bu öğretmen kimliğiyle okula gelen kişiye de bence bir disiplin cezası verilmeli... Çünkü bu kişilerin vicdanlarını kiraya verdiklerine inanıyorum artık. Başka türlüsünü anlamam mümkün değil!

Neyse ki insan gibi bir insan diğer sınıftan çıkıyor ve bir kadın öğretmenimiz, Ali Rıza efendinin önüne geçip öğrencisine uyguladığı şiddete dur diyor. O güzel öğretmenimize canı gönülde teşekkür ediyorum. Sinirlerinize hakim olarak videoyu baştan sona kadar izlerseniz ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

Her gün bu ülkede sayısız kadın ve çocuk öldürülüyor, dövülüyor. Baksan herkes şikayetçi, herkes şiddete karşı ama nedense kimse kendine bir dur demiyor. Benim anladığım kadarıyla da bu adamın ilk vukuatı değil. Belli ki temelinde yatan sorunları var. Öfke sorunu var ve kontrol edemeyeceği kadar da bu sorunu büyük. Merak ettiğim bir şey var ;kendini izlediği zaman insanlığından, öğretmen kimliğinden utandı mı?

fb-img-1640341912785.jpg

Ve o dövdüğü öğrencinin yerinde kendi çocuğu olsaydı bir baba olarak ne hissederdi?

Ali Rıza Y. açığa alındı. Dilerim görevine bir daha dönmez. Çünkü bizler çocuklarımızı okula dayak yesinler diye değil eğitim ve öğretim hayatına sağlıklı bir şekilde devam etsinler diye gönderiyoruz.

Ve iyi ki o görüntüler ortaya çıktı, üstü kapatılmadı.

Evet şimdi Ali Rıza Y. nin savunmasını hatırlayalım...

Bana “deli ”dedi...

Elini vicdanına koy ve kendini bir izle; akıllı mısın deli misin sen karar ver!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.