Kuyumculardan altın alacaklara uyarı

Kuyumculardan altın alacaklara uyarı

Altın fiyatlarındaki hareketlilik, altın alım satımına yansıdı. Bu hareketlilik çok hızlı olduğundan kaynaklı altının alımı ve satımı arasındaki fark da çok açıldı.

Altın bozarken en çok kelepçe, bilezik gibi işçilik ürünlerinde fiyat farkı gerçekleştiğini söyleyen kuyumcular, bu ürünlerden işçilik fiyatı alındığı için bozarken de ister istemez bir kayıp yaşandığını belirttiler. Bu ürünlerden bileziğin gramının yüz kırktan satıldığını, alırken de yüz otuz bir liraya alındığını dolayısıyla aradaki farkında büyüdüğünü söylediler.

img_1749.jpg

Altınları elinde tutsunlar 

Kemeraltı Aslan Kuyumculuktan Ceyda İnakcık, "Altın alım satımında gram başına fiyatlar değişiyor, bunu total rakama vurduğunuzda aradaki farkta dolayısıyla büyük oluyor" dedi. İnsanların çok hızlı alım satım olduğu için mağdur olduklarını söyleyen Ceyda İnakcık, "İnsanlar atınlarını elinde tutsalar o açık ara farkı kapatacaklar. Ancak vatandaş alıyor ihtiyaç doğrultusunda da çok hızlı bozuyor" diye konuştu. Kuyumcu İnakcık, bu durumun tamamen vatandaşın elinde tuttukları zamanla alakalı olduğunu, aradaki farkın kapanması için de zamanına göre alınıp satılması gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.