Kuyumcu’nun romanı sinema filmi oluyor

Kuyumcu’nun romanı sinema filmi oluyor

Şair ve yazar Namık Kuyumcu, en son kitabı “ Her Veda Elveda Değildir”i İzmir’de, Yakın Kitabevi’nde imzaladı.

 

Şair ve yazar Namık Kuyumcu, yedinci kitabı Her Veda Elveda Değildir isimli romanının imza gününe katıldı. Yakın Kitapevi’ndeki imza gününde okuyucuları ile biraraya gelen Kuyumcu, romanının beyaz perdeye de uyarlanacağını açıkladı. Romanının senaryosunun hazırlanma aşamasında olduğunu kaydeden Kuyumcu, sinema filmi çekimi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bugüne kadar 4 şiir ve 2 ayrı deneme kitabı bulunan şair ve yazar Namık Kuyumcu’nun romanı ilk baskısı 50 bin gibi iddialı bir sayıda basıldı. Kitabı ile ilgili olarak konuşan Kuyumcu, “Bu romanda aşk ve yüzleşmelerin öyküsünü yazdım. Erkek egemen dünyaya karşı, bilinçli kadınların tercihlerini korkusuzca yaşayışlarını anlattım. Masalların ve destanların sisli hatıralarda kaybolup gitmesine itirazı olan günümüz Amazonlarının soluklu hikayelerini aktarmaya çalıştım. ‘Tercih etmek, sevmek ve sevdikleri için mücadele etmek de emek ve hünerdi’ diyen, cesur kadınların erkekleri ve ezberleri bozan aşk yolculuklarını paylaştım. Eleştirmenler, cesur bir roman olduğunu söylediler. Aşk ve sevmek cesaret işi değil mi zaten?” dedi.

Romanıyla ilgili ülkenin pek çok yerinde; okullar, vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirilen sosyal projeler kapsamında, konferanslar verdiğini ve imza yaptığını söyleyen Kuyumcu, “Sadece yazmak değil, okurlarla buluşmak, onlarla zenginleşmek ve yeni bilgiler çoğaltmak da önemli. Gençler geleceğimizin ve başarılarımızın simgesi… Onlarla buluşmak için, onların alanlarında da olmak gerekir diye düşünüyorum. Romanımın üzerinden; aşk, yüzleşmek, paylaşmak, gelecek, ihanet, gurbet, hayvan sevgisi, barış ve ütopyalarla ilgili geniş bir alanda tartışmalar yapabiliyoruz. İyi bir edebiyat kitabının hayatın her alanındaki yaşanmışlıklara ait ayak izleri taşıyacağına inananlardanım. Hız, haz ve tüketim çılgınlığıyla kuşatılmış toplumların en iyi çıkış yolunu; sanat ve se sanatçılarla bulacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Şair ve yazar Namık Kuyumcu’nun, “Talan bir ömrün ortasında”, “Belki bir şarkı”, “Bir şakayım dünyada”, “Aşk bağışlamasın” isimlerinde 4 şiir kitabı, “Aşkın rengi siyahtır” ve “Bir başkadır Alsancak” isimli iki ayrı deneme kitapları bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.