Kuzey Ege’nin “Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi” Menemen

Kuzey Ege’nin “Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi” Menemen

Menemen Belediyesi’nin 12-15 Nisan tarihleri arasında ilkini düzenlediği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, Ege’nin Kuzeyi’ndeki Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi olarak anılmaya başlandı.

Menemen Belediyesi’nin 12-15 Nisan tarihleri arasında ilkini düzenlediği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, Ege’nin Kuzeyi’ndeki Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi olarak anılmaya başlandı. 4 günde yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırlayan Gölpark Menemen’in yeni bir misyon üstlendiğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapma hedefine hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Menemen Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, 12-15 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Sektör temsilcilerinin Kuzey Ege’nin Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi olarak değerlendirdiği Gölpark Menemen içerisindeki 5600 m2’lik fuar alanında, 163 firma açtıkları stantlarda üreticileri ağırladı. 4 günde 30 bin kadar ziyaretçinin katıldığı Expomen Agro; yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi oldu.

Şimdiden ön kayıt yaptıranlar var..!

Fuar Organizatörü Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, katılımcı firmaların Menemen’de henüz ilk yılında başarılı bir organizasyona ortak olmaktan büyük mutluk duyduklarını ve 2018 yılında Mart ayında Gölpark Menemen’de ikincisini düzenleyecekleri bu organizasyona şimdiden başvuruda bulunanların olduğunu açıkladı.

220 bin dönüm verimli tarım alanına sahip Menemen’de iyi tarım yapıldığını söyleyen Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl ise, üreticiye sağladığı desteklerden dolayı Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür etti.

Kuzey Ege’nin Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi Gölpark Menemen..!

Menemen Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp, İzmir'in ilk doğal göl parkı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen içerisindeki fuar alanını, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapma hedefine destek vermek adına kurduklarını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “ Türkiye’de kalkınmanın en önemli araçlarından birisini tarımsal potansiyelimizi güçlendirmek olarak görüyorum. Nüfusunun %75’i tarım ve hayvancılıkla uğraşan Menemen başta olmak üzere ülkemizde tarımsal kalkınmaya destek vermek için çıktığımız bu yolda, henüz ilk yılımızda önemli bir başarı yakaladık. Gerek ücretsiz servislerimiz, gerekse yaptığımız duyurularla bu organizasyonun başarısı için büyük çaba sarf ettik. Yeni teknolojileri ve tarım ekipmanlarını çiftçilerimiz ancak bu tip fuarlarda görüyor. Böylece daha sağlıklı ve ekonomik şartlarda üretme fırsatı buluyor. O sebeple bu tip fuarları geliştirmeliyiz. 4 günde 30 bin kadar ziyaretçiye ev sahipliği yapan Expomen Agro’ya katılan firmaların ve sektör temsilcilerinin Gölpark Menemen’i, Kuzey Ege’nin Tarım ve Hayvancılık Fuar Merkezi olarak görmesi bizleri gururlandırdı. Burada yakalanan enerji ile gelecek yıllarda Menemen’in çok daha başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Expomen Agro herkesi mutlu etti..!

Menemen’in tanıtımı ve ticaretin canlanmasına da fayda sağlayan Expomen Agro’nun renkli etkinliklere de ev sahipliği yaptığını açıklayan Başkan Tahir ŞAHİN; “Katılımcı firmalarımız burada sağladıkları bağlantıların, üreticilerimiz ise yeni teknoloji ve bilgilere kolaylıkla ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadı. En Güzel Kuzu, En Güzel Koç, En Güzel Buzağı, Menemen Yemeği ve Ispanaklı Börek Yarışması gibi ödüllü yarışmalara, Açık Artırma ile Düve Satışı ve Köy Pazarı gibi etkinliklere de ev sahipliği yapan Expomen Agro, ziyaretçilerine keyifli anlar da yaşattı. Bu organizasyon, hızlı gelişimi ile dikkat çeken Menemen’in tanıtımına da büyük fayda sağladı” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.