Kuzey Kore'den Denemeleri Bırakmak İçin Tek Şart

Kuzey Kore'den Denemeleri Bırakmak İçin Tek Şart

Kuzey Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore'nin askeri tatbikatlarına son vermesi halinde nükleer denemeleri bırakacağını duyurdu.

Kuzey Kore, nükleer denemeleri bırakmak konusunda tek şart sundu. Pyonyang yönetimi Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatları durdurması durumunda nükleer denemeleri bırakacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun New York'ta düzenlediği "Sürdürülebilir Kalkınma için Gündem 2030" toplantısına katılan Kuzey Kore'nin Dış İşleri Bakanı, Kore yarımadasında ABD ve Güney Kore tarafından ortaklaşa düzenlenen nükleer savaş tatbikatlarının durdurulması durumunda denemelere son vereceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde bizza Kim Jong-un'un katılımıyla denizaltından balistik füze fırlatılması denemesi yapan Pyonyang yönetimi, füzenin başarıyla fırlatıldığını duyurdu. Devlet Başkanı Kim Jong-un farklı teknolojiler kullanılarak oluşturulan katı yakıtlı füzenin fırlatılması sırasında, denemelerin emperyalist ABD ve Güney Kore'ye karşı nükleer saldırı düzenleme imkanı tanıdığını söyledi.

Tüm dünya için yıkıcı 

New York'taki BMGK'ya katılan Pyonyang Dışişleri Bakanı, taraflar arasındaki mücadeleci tavrın sürdürülmesinin sadece taraflara değil tüm dünyaya karşı yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini söyleyerek ABD hükümetinin Kuzey Kore'ye karşı yürüttüğü düşmanca tavırdan vazgeçilmesi ve tatbikatların durdurulmasına karşılık Pyonyang yönetiminin de aynı şekilde tepki vereceğini ifade etti. Dışişleri bakanı tatbikatların, belirli bir süre için durdurulmasının iki ülke ve tüm dünyaya güzel bir barış ortamı sağlayabileceğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin gücünü Pyonyang'a karşı baskı yapılması için diğer ülkelere karşı kullandığını da söyleyen Dışişleri Bakanı, küçük bir ülke olan ülkesinin dünya veya ABD için bir tehlike oluşturmayacağını ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.