KYK yurdunda 95 öğrenci zehirlendi!

KYK yurdunda 95 öğrenci zehirlendi!

Kastamonu'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda kalan 95 öğrenci zehirlendi. Öğrencilerden 72'sinin tedavisi hastanede sürüyor.

Kastamonu'da faaliyet gösteren KYK'ya bağlı kız öğrenci yurdunda öğrenciler yedikleri tantuniden zehirlendi.

Bazı öğrencilere ambulansta müdahale edildi. Pek çoğu ise Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrencilerden Beyzanur Kar, yedikleri tavuk tantuniden zehirlendiklerini düşündüklerini söyledi.

Yemeği akşam yediklerini anlatan Kar, "Sabaha doğru belirtiler oldu. İshal, kusma ve bulantı şikayetlerimiz oldu. Sonrasında ambulansla buraya geldik. Sınavım var. Sınava yetişmeye çalışıyorum" diye anlattı.

kastamonu-kyk-yurdunda-tantuni-zehirlenmesi-ogrenciler-hastaneye-kaldirildi.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin açıklama yapan Kastamonu Valiliği, 95 öğrencini gıda zehirlenmesi yaşadığını, öğrencilerden 72'sinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavilerine devam edildiği bildirdi.

Açıklamada öğrencilerin hayatı tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Konu ile ilgili Kastamonu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama "15.01.2024 Pazartesi saat 04.20'de Kastamonu Merkez Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız öğrenci yurdunda kalan bazı öğrencilerin mide bulantısı, karın ağrısı ve ishal şikayetleri ile Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesine başvurdukları bilgisi alınmıştır. Yapılan araştırma neticesinde 95 öğrencinin gıda zehirlenmesinden etkilendiği, 72 öğrencinin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal ettiği, tedavilerine devam edildiği, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmadığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.