La Bonita Suite’in temel atma töreni yapıldı!

La Bonita Suite’in temel atma töreni yapıldı!

Erişen İnşaat’ın inşa ettiği La Bonita projesinin ikinci ve tamamlayıcı etabı olan La Bonita Suite’in temel atma töreni protokolün de katılımıyla yapıldı

Törene Erişen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ile davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Erişen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz şirketin önceki projelerinden aldığı güçle La Bonita Suite’e büyük bir inançla başladıklarını belirterek; “İrili ufaklı birçok yer yaptık ama bizim en büyük projemizi arkamızdaki La Bonita Residence’ı 2018 başlayarak tüm olumsuz ekonomik koşullara rağmen ve akabinde sırasıyla yaşanan sıkıntıları hep birlikte ülkece bizde yaşadık. Fakat bize inanıp güvenen insanları ve bize birçok konuda maddi ve manevi güvenen insanları bizde gece gündüz işimizi hiçbir şekilde taviz vermeden bedeli ne olursa olsun diyerek Allahıma şükürler olsun ki La Bonita Residence’ı bitirdik” dedi.

_dsc0092.jpg

La Bonita projesinin tüm etaplarıyla Balatçık Mahallesi’ne artı değer katmaya devam edeceğini ifade eden Yılmaz, “Yola çıkarken yerden kağıdı alıp da üfleyip yukarılara çıkarmak çok zor. Hele hele yaşadığımız krizlere rağmen şu an burada konuşuyorsak Rabbime şükürler olsun ki bize nasip oldu. Bizim özenip değer verdiğimiz kardeşlerimiz arasında şu an çok sıkıntılar çekenler var. Çocuğunun küpesini altınlarını satıp da krizden önce bizden daire alan insanlar var. Bütün servetini hayatını bize verip de buradan dair alanlar arkadaşlarımız var. Biz bunu yaşadık: krizlere rağmen borçlandık, faiz ödedik. Borçlar aldık ama La Bonita Residence’ı sorunsuz bir şekilde bütün mal sahiplerine teslim ettik. İçini katalogdan daha güzelini yaptık. La Bonita Residence, aile konseptli tamamen otel tarzında işletilen ve içinde hamamı saunası yüzme havuzu kütüphanesi, sinema salonu ve sosyal donatıları olan bir proje. Tabi ki bu projenin yanında başladığımız La Bonita Suite projesinin de yaklaşık 25 dönümlük bir arazi içerisinde tamamen Balatçık Köyü’nün yerlilerinden olunan aşağı yukarı 28 ailenin yeri. Burada çok büyük zayiat var. Yan tarafta bir parkımız var. Yaklaşık 5 dönümlük. Burası parsel sahipleriyle terk edilen bir alan ve belediyeye ait. Sayın Başkanımızın teveccühü ile burayı protokolle biz yapacağız. Bu bölgeyi ayağa kaldıracak bir proje olacak. Burada Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“PARKI KENDİ ELLERİYLE YAPARAK ÇİĞLİ BELEDİYESİ’NE VE ÇİĞLİ HALKINA ARMAĞAN EDİYOR”

Barınmanın insan varlığının en önemli ihtiyaçlarından bir olduğunu söyleyen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bu, yol İçin de park için de böyle. Devlet bu hizmetleri verebilmek için var. Ama devletin hem ekonomik hem personel olanakları bu hizmetleri tam olarak vermeye uygun değil. Dolayısıyla belediye de olsa hükümet de olsa bu işleri ihaleyle ya da başka bir şekilde inşa eden arkadaşlarla yapıyoruz. Bunlara da müteahhit deniyor. Elbette ki para kazanmak önemli ama müteahhit içinde bulunduğu kenti sahiplenirse belediyeyle, devletiyle el ele verirse yerel yönetimlerin çizdiği rotada düzgün kaliteli ve vatandaşa faydalı çalışmalar yaparsa kentin gelişimine en büyük katı koyan insanlardan biri oluyor. Bugün geldiğimiz bu projede bir tarafıyla arsaya değer katıp hem mal sahiplerine hem ev almak isteyenlere katkı sağlayıp para kazanıyor. Ama onun yanında o kazandığı paradan yan taraftaki parkı kendi elleriyle yaparak Çiğli Belediyesi’ne ve Çiğli halkına armağan ediyor. Bu tip çalışmaları yapan arkadaşların biz sonuna kadar arkasındayız. Kentleşme ve Çiğli’nin gelişimi bir anlamda bu sayede olacak ve devam edecek” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPMADAN...”

Balatçık’ın, Çiğli’nin göz bebeği olduğunu söyleyen Gümrükçü, “Bu bölgenin kentsel anlamında sıkıntılar var. Köylerden oluşmuş ve imarı kentleşmesi doğru çalışılmamış. Tesadüf oldu geçen hafta biz, bir A4 büyüklüğünde bir paftayı burada açtık. İmar Müdürümüz ve Başkan Yardımcımız yanımdaydı. Baktık 5 metrelik yollar, 500 metre çapında 28 tane küçük yeşil alan. Ne çöp arabası geçer ne de belediyenin o parkları yapmaya gücü yeter. Ne de bakımıyla uğraşabilirsiniz. Dağınık dağınık parseller. Şimdi biz bir plan yapsak ve bu planın içerisinde o alanları birleştirsek. Büyük bir park yapsak o parkın içine sosyal tesisler koysak, kadınlarımız için yaşam alanları oluştursak ve Adnan Bey’e dediğimiz gibi gel bu parkı birlikte yapalım desek o bölgedeki arkadaşlara gel sende işin ucundan tut deyip el ele versek 28 tane parkı 3 4 tane büyük parka çeksek otoparklar yerleştirsek Çiğli işte o zaman kalkınır. Balatçık Köyü’nden Üniversite Mahallesi olmaya doğru yol alır. Bunları yapmak da yerel yönetimlerle birlikte bizim görevimiz. Siyasi parti ayrımı yapmadan devlet belediye çelişkisi yaşamadan Çiğli’nin geleceği için sağcısı solcusu herkes kent bilinciyle el ele verdik, vereceğiz. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.

“ELİMİZİ HER ZAMAN TAŞIN ALTINA KOYARIZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise konuşmasında, “Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’nün az önce söylediği gibi bizim önceliğimiz Çiğli, Balatçık ve İzmir. Bu anlamda bu şehrin bir milletvekili olarak belediye başkanımız ile birlikte bu ilçeye ve bu şehre değer katabileceğimiz ne varsa el ele ortak olarak ne yapılması gerekiyorsa biz bu şehrin ve Çiğli’nin emrindeyiz. Biz ne düşüyorsa il ve ilçe başkanlarımızla gere bakanlıklarımızla nerede ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse bakanlıkların önünde de yatarız. Çiğli, İzmir bizim için değerli. İlçe Başkanımızla her zaman Çiğli için İzmir için elimizi taşın altına koyarız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.