Laiklik Yürüyüşü'ne Polis Müdahale Etti

Laiklik Yürüyüşü'ne Polis Müdahale Etti

Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik Anayasa'da yer almamalı" açıklamasının ardından protesto amaçlı olarak düzenlediği Laiklik Yürüyüşü'ne polis sert şekilde müdahale etti.

Meclis Başkanı'nın açıklamasının ardından BHH tarafından çağrısı yapılan Laiklik Yürüyüşü için bugün 12.00'da TBMM'nin Dikmen kapısı önünde toplanmaya başlayan göstericilere polis sert biçimde müdahale etti. "Şeriat, hilafet anayasası yaptırmayacağız" ifadelerini kullanan göstericiler arasından polisi müdahalesi sonucu çeşitli yerlerinden yaralananlar oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin de desteğe geldi göstericilere polis tarafından gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmesi sonucu yaralılar olduğu bildirilirken, bir gösterici kafasından aldığı darbe sonucu yaralandı. Polisin dağılın çağrısı yaptığı göstericiler Meclis'e yürümek istiyordu.

[caption id="attachment_3387" align="alignnone" width="600"]laiklik-yuruyusu-2 fotoğraf: muhalefet.org[/caption]

Gözaltına alınan göstericilerin de olduğu yürüyüşte, gözaltına alınanların sayısı belli değil. 

Ayrıntılar geldikçe güncellenecektir.

İsmail Kahraman ne demişti?

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin organize ettiği “Yeni Türkiye Konferansları ve 6. Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa” başlıklı konferansa katılan Kahraman Anayasa'da laiklik tarifi olmaması gerektiğini söyledi

Resmi tatillerin, kurban bayramlarının, ramazan bayramlarının ve din derslerinin zorunlu olduğunu söyleyerek 1982 ve 1961 anayasalarının seküler olmadığını, laiklik tarifinin de ona göre olması gerektiğini söyleyen İsmail Kahraman yeni Anayasa’da laiklik tarifi olmaması gerektiğini söyledi. Dünyada 3 ülkenin Anayasası’nda laiklik olduğunu söyleyen İsmail Kahraman, bu ülkelerin Fransa, İrlanda ve Türkiye olduğunu söyleyerek, isteyenin laikliği istediği gibi yorumladığını öne sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.