Landis+Gyr, Luna’yı satın aldı

Landis+Gyr, Luna’yı satın aldı

LUNA Yönetim Kurulu Başkanı ve ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı, Landis+Gyr Avrupa Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Bodo Zeug ile kapanış imzalamaları ardından takımların ilk gün entegrasyon toplantısında el sıkıştılar.

1896’dan beri entegre enerji yönetimi çözümleri alanında faaliyet gösteren sektörün global lideri Landis+Gyr, Türkiye’nin lider akıllı elektrik ve su sayaçları üreticisi İzmir merkezli Luna’yı Rekabet Kurulu’nun onayı sonrasında devraldı.

Bu satın alma sonucunda Landis+Gyr, Luna’nın akıllı elektrik ve su sayaçları sektöründe kayda değer büyüklüğü ve büyüme potansiyeli güçlü bir oyuncu olması sayesinde, Türkiye Orta Doğu ve Afrika’daki konumunu güçlendirdi. Luna'nın devralınması ile Landis+Gyr, Luna'yı güçlü mühendislik ve Ar-Ge merkezi altyapısı ile dünya çapında bir üretim tesisi haline getirmeyi taahhüt ediyor. Bu taahhütle birlikte Luna'nın ürün portföyü, Landis+Gyr'in küresel ağında da dağıtılacak.

foto-30.jpg

Landis+Gyr yatırımları, rekabetçi ve yüksek teknoloji bazlı bir ürün portföyü oluşturmadaki stratejik hedefi ile uyumlu bir doğrultuda. Landis+Gyr, insan kaynakları ve üretim kapasitesindeki güçlü genişleme ile Luna'nın akıllı elektrik ve su sayacı endüstrisindeki kapsamlı üretim ve teknoloji yeteneklerini güçlendirecek.

Landis+Gyr CEO’su Werner Lieberherr, “Luna'nın satın alınması Landis+Gyr için benzersiz bir fırsat sunuyor, çünkü bir yandan akıllı ölçümdeki temel kabiliyetlerimizi genişletmemize, bir yandan da İzmir'de yerleşik üretim kabiliyetleriyle maliyet açısından rekabetçi çözümler sunmamızı artırmamıza olanak tanıyor.” dedi.

foto-26.jpg

LUNA Yönetim Kurulu Başkanı ve ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı, “Misyonumuz; ürünlerimiz, çözümlerimiz, satış sonrası hizmetlerimiz, güvenilirliğimiz ve yüksek iş ahlakımızla ilk tercih edilen iş ortağı olarak çalışanlarımız ve müşterilerimiz için değer yaratmaktır. Landis+Gyr'e katılmaktan mutlu ve heyecanlıyız, ürün portföyümüz ve uygun maliyetli çözümlerimizle daha akıllı bir sisteme giden yolculuklarında daha da fazla müşteri ile desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.