Laparoskopik yöntemle sağlığına kavuştu

Laparoskopik yöntemle sağlığına kavuştu

Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, Emine Lale Elmalı'nın 1.2 kiloya ulaşan tümörlü böbreğini laparoskopik (kapalı) yöntemle alarak hastayı sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

Aşırı kiloları nedeniyle farklı rahatsızlıkları bulunan ve sol böbreğinde tümör tespit edilen Emine Lale Elmalı (70) Özel Sağlık Hastanesi'nde gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) böbrek operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Robotik Cerrahi Direktörü Prof. Dr. Burak Turna, geçmişte meme kanseri operasyonu geçiren, akciğer, kalp ve tansiyon problemleri olduğu için ameliyat edilmesi riskli olan Emine Lale Elmalı'ya 3 saatlik başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülkemizde bu operasyonu yapabilen sayılı merkez arasında olduklarını söyleyen Prof. Dr. Burak Turna, hastanın ameliyatın ardından kısa sürede taburcu olduğunu da dile getirdi.

Prof. Dr. Burak Turna, “Emine hanıma yaptığımız incelemelerin sonucunda sol böbreğin tümörle aşarı büyüdüğünü tespit ettik. Böbreği çıkardığımızda da 1.2 kiloya ulaştığını gördük. Aşırı kilolu olduğu için yapılması riskli olan operasyonu Laparoskopik yöntemle 3 saatte başarıyla tamamladık. Hastamız diğer böbreğiyle yaşamını sürdürebilecek. Kapalı yöntemle yapılan ameliyat neticesinde vücudunda daha az hasar oluştuğu için hastamız operasyonun ardından yürümeye başladı ve üç gün gibi kısa bir süre içerisinde taburcu oldu. Bundan sonraki yaşamında kendisine sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

KAPALI YÖNTEMLE İYİLEŞME HIZI DA ARTIYOR

Laparoskopik cerrahi tekniği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Burak Turna şunları söyledi: “Laparoskopik yöntemle küçük bir kesi ile operasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması ve normal yaşama daha erken dönmesi imkanı sağlanıyor. Üstelik açık ameliyata göre yara izi de az olduğu için estetik anlamda da avantaj sunuyor. Bu yöntem vücutta daha az travmaya neden olduğu için hem kan kaybı daha az oluyor hem de iyileşme süresi kısalıyor. Hastada enfeksiyon riski azalıyor. Bu konudaki oldukça deneyimli bir ekip olarak toplum sağlığı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
ozel-saglik-logo.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.