Layık olun Göztepe’ye!

Layık olun Göztepe’ye!

Ali Eyce yazdı...

Göztepe, Akhisarspor’a sahasında karşıladığı maçtan son dakikada yediği golle mağlup oldu. Süper Lig’de düşme potasına girdi. Düşme potasına girdi ancak Göztepe.  Hem de puan alması en muhtemel, en ivedi olan maçta yenilerek.

Maça çıkarken bütün Göztepe tarafları haklı olarak, 3 puan cepte, iki puan kaçmasa bari diye düşünerek tribünleri doldurdu. Doldurdu derken, cebindeki belki de son parasını vererek doldurdu. Göztepe seyircisi vefalıdır, cefalıdır ve fedakârdır. Bunun aksini kimse söyleyemez.

İstanbul’un üç büyük takımı bile İzmir’e geldiklerinde takım Göztepe ise,  taraftarının sesini ve gücünü bilir, saygıda kusur etmeden mücadelesini eder.

Akhisarspor maçından sonra neler oldu peki?

Üç puan cepte, iki puan kaçmasa bari diyen taraftar, giden üç puan, takımın düşme hattına girmesine doğal olarak sevinemedi. Hatta çok üzüldü. Hatta üzüldüğünü göstermek için protesto etmekle yetinmeyenler de oldu.

Tepkilerin oranını hiç burada girmeyeceğim. Kimine göre haklı, kimine göre haksız olabilir. Ama tepki tepkidir ve en doğal haldedir.

3 puan almış, iki gol daha atmamış, liderliği averajla kaçırmış bir takıma karşı tepki yok.

O taraftardan birileri de sporcuların yolunu kesmiş, ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ demek, tribünde gösterdiği tepkiyi daha net belirtmek için.

Peki, bu tepkiyi gören sporcular neler yapıyor?

İniyorlar arabalarından, sen kimsin kardeşim diyorlar,  ne olmuş Göztepe düşme potasına girmişse diyorlar ve o Göztepe acısı çeken taraftarın bedenine, dört bir koldan saldırarak vuruyorlar.

İki saat önce o Göztepelinin cebindeki son parasını bilet parası olarak alan Göztepe’nin ödediği aylıklar top oynayanlar, acımasızca saldırıyorlar.

Araya spor polisleri giriyor.

Parasının son kuruşuna kadar Göztepe’ye veren taraftarı, parasının son kuruşuna kadar alan Göztepe’nin aylık ödediği futbolcuların elinden almak için.

Bunun adı spor değil, bunun adı futbol değil, bunun adı taraftarlık da değil.

Bunun adı Göztepe hiç değil.

Bir Göztepeli, Göztepe’de oynayan futbolcular tarafından sebebi ne olursa olsun, tekme tokat dövülüyorsa burada çok büyük bir kargaşa var demektir.

Bu kargaşalığı gidermek de, Göztepe Spor Kulübünün Başkanı Mehmet Sepil’e düşüyor. 

Cebindeki son parasını spor kulübüne verip, spor kulübünün küme düşmesini seyredip, sonra da spor kulübünün futbolcularının dayağını yiyecek taraftar dünyada yok.

Göztepe’de ise hiç yok.

Layık olun Göztepe’ye!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.