Lazer Ameliyatları Yaşam Kalitesini Artırıyor

Lazer Ameliyatları Yaşam Kalitesini Artırıyor

Excimer Lazer teknolojisini, Türkiye'de 20 yılı aşkın bir süredir başarıyla uygulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, doğru hasta seçiminin büyük önem taşıdığını söyledi.

Göz ameliyatlarında lazer teknolojisini Türkiye'ye getiren göz doktorlarından biri olan Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, lazer ameliyatlarında doğru hastayı seçmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Göz bozukluğu hastalıklarının tedavisi için gözlük, kontakt lens ve lazer teknolojisi olarak üç seçenek bulunduğunu belirten Kaşkaloğlu, gözlük ve kontakt lensin zamanla hastada sıkıntı yaratabildiğini, lazer tedavisinin hastanın konforunu arttırdığını dile getirdi.

1992 yılından bu yana lazer teknolojisini kullandıklarını ve getirdikleri teknolojinin dünyadaki ilk lazer cihazlarından birisi olduğunu anlatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Şu an üçüncü nesil lazer cihazlarını kullanıyoruz. Kullandığımız bu cihazlar uzay teknolojisiyle gözü sabitliyor. Göz hareket etse dahi, doğru yere lazer uygulaması yapıyor” diye konuştu.

Hastaları lazer öncesinde detaylı olarak incelediklerini belirten Kaşkaloğlu şu bilgileri verdi: “Öncelikle lazer düşündüğümüz hastanın genel ve bir göz rahatsızlığının olup olmadığına bakıyoruz. Bu tetkiklerin ardından hastanın göz numaralarına bakıyoruz. Daha sonra korneanın çaplarını ve kalınlığını ölçüyoruz. Bunların hepsi uygunsa ve hastanın numaraları tedavi edebileceğimiz boyuttaysa hastaya lazer operasyonu için randevu veriyoruz. Günümüzde hipermetrop 4 - 5, miyop 8 - 10, astigmat 4 - 5 numaraya kadarki göz bozuklukları lazerle düzeltilebiliyor. Tabii ki, bunlar üst sınırlar. Bir hasta 5 numara miyop aynı numaradaki hastaya 'sana lazer olmaz' diyebiliyoruz. Bize başvuran hastaların yüzde 10 - 15'i lazer için uygun olmuyor"

20 YILDIR BAŞARIYLA UYGULUYORUZ...

1988'de excimer lazer ile göz bozukluklarının düzeltilmesi ile ilgili bilimsel çalışmaların başladığını kaydeden Kaşkaloğlu şöyle devam etti: "Excimer lazer cihazı 1992'de sektöre sunuldu. Parası olan tedavi için yurtdışına gitmek zorunda kalıyordu. Biz 1992’de Excimer Lazer cihazını aldık ve İzmir’de uygulamaya başladık. Şu an üçüncü jenerasyon cihazlar çıktı. Günümüzde kullandığımız cihazlar, çok daha hassas. Bugün için miyop hipermetrop, astigmat hastalıklarında başarıyla uygulanıyor. Ancak lazerle tedavide doktorun tecrübesi çok önemli. Biz lazer işlemini 20 yılı aşkın bir süredir yaptığımız için bu konuda ciddi bir deneyimimiz oldu"
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.