Lekeleri Çıkarmaya Yarayan 12 Esaslı Yöntem

Lekeleri Çıkarmaya Yarayan 12 Esaslı Yöntem

Zor lekeler nasıl çıkar? Hangi leke nasıl çıkarılmalı? 

İşte size giysilerinizdeki lekeleri kolaylıkla çıkartabileceğiniz 12 yöntem... 

1. ÇİKOLATA LEKESİ Çikolatanın tadına kendinizi kaptırıp üzerinize mi döktünüz? Üzülmeyin! Bir miktar suyu 90 derece alkol ile karıştırıp aynı suyla lekeyi silin ve temiz su ile iyice durulayın. Ardından afiyetle çikolatanızı yemeye devam edin.

2. MAKYAJ LEKESİ Kıyafetimize bulaşma ihtimali var diye makyaj da mı yapmayalım yani? Makyaj yaparken elbiselerinize değen makyaj lekelerinden korkmayın. Makyaj lekelerini tıraş köpüğüyle temizleyebilirsiniz. 

3. KIRMIZI ŞARAP LEKESİ Kırmızı şarabınızı keyifle yudumlarken bir şekilde üzerinize mi döküldü? Dökülen kırmızı şarap lekesini, beyaz şarapla eski haline döndürebilirsiniz. Şarap lekesini yine şarap çıkarıyor, iyi mi!

4. YAĞ LEKELERİ Ah, o yağ lekeleri... Yemek yerken üzerinize yağlı bir yemek döküldü, yemeği çıkardınız ama o sinir bozucu yağ lekesi oraya ülke kurdu resmen! Fakat yağ lekelerinden kurtulmak imkansız değil. Kıyafetinize ya da evinizin herhangi bir yerine dökülen yağ lekesini, bebek pudrası yardımıyla temizleyebilirsiniz.

5. TER LEKELERİ VE KOKULARI Yaz-kış vücudumuz aktif durumda olduğu için terlememek mümkün değildir. Ter, aynı zamanda ne yazık ki ter lekelerini meydana getiriyor. Terlemeyi engelleyemeyiz ama ter lekelerini engellemek mümkün! Koltukaltındaki ter lekelerini ve rahatsız edici kokuları limon suyu ile çıkarabilirsiniz.

6. DERİ AYAKKABILARDAKİ LEKELER Yeni aldığınız veya sevdiğiniz deri ayakkabınız lekendiyse ve bu konuda ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız bu yöntem tam size göre! Deri ayakkabılardaki lekeleri soğuk su ve sirkeyi karıştırarak üzerine uygulayın. Böylelikle lekelerden kurtulmuş olursunuz.

7. RUJ LEKESİ Ruj, kadınların vazgeçemediği şeylerden biridir ve evet, dudaklarda hoş durur. Fakat aynı rujun bir gömlekte bıraktığı izin hoş olmadığı malum. Kıyafetlerinize bulaşan ruj lekelerini saç spreyi sıkarak temizleyebilirsiniz.

8. SAKIZ YAPIŞMASI Sevdiğiniz kıyafetlere yapışan sakız nedeniyle veda etmeyin! Onu geri kazanabileceğiniz mükemmel bir yöntemimiz var. Buzu bir naylona sarıp sakız yapışan yerin tam altına koyun ve bekleyin. Buzun soğukluğu sakızı dondurduğunda bir fırça yardımıyla sakızdan kurtulabilirsiniz.

9. ÜTÜDEN DOLAYI SARARAN GİYSİLER Ütü, kıyafetlerin olmazsa olmaz bir parçası fakat aynı zamanda bazı durumlarda baş belası! Ütüden dolayı sararan kıyafetleri nemlendirip ardından mısır nişastası serpin ve bir bez ile ütü ile birlikte kurutun. Bir başka yöntemi daha var: Kıyafetinizin sararan yerine oksijenli su döküp yine ütü yardımıyla kuruttuğunuzda sararmalardan kurtulabilirsiniz.

10. ÇAMAŞIR SUYU LEKELERİ Evet, çamaşır suyunun temizlikteki yeri çok büyük. Ama kıyafetlerimizin, hatta nedense en sevdiğimiz kıyafetlerimizin bazen baş belası olabiliyor. Neyse ki çözümü de mevcut. Kıyafetinizde olan çamaşır suyu lekelerini uygun renk keçeli kalem yardımıyla yok edebilirisiniz.

11. MÜREKKEP LEKESİ Mürekkep lekelerinden kurtulmak isteyenlerin gidebileceği tek adres: Sirke! Sirkeyi bir kaba koyun ve elinize bir bez alarak bezi sirkeye bastırdıktan sonra lekenin üzerinde bekletin. Bunu birkaç kez yaptıktan sonra lekenin çıktığını göreceksiniz.

12. KAN LEKESİ Kıyafetiniz renkli ise; nişastayı su ile iyice karıştırdıktan sonra lekenin üzerine dökün. Kuruduktan sonra fırça yardımıyla kıyafete zarar vermeden nişastayı çıkarın. Eğer kıyafetiniz beyaz ise; oksijenli suyu lekenin üzerine dökün ve sabunlu su ile yıkayın. Ayrıca unutmayın! Kan lekesini kesinlikle sıcak veya ılık su ile çıkarmaya çalışmayın. Sıcak veya ılık su lekenin iyice bulaşmasına sebep olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.