Leptin diyeti nedir? Kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte yanıtı...

Leptin diyeti nedir? Kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte yanıtı...

Leptin diyeti son zamanlarda vatandaşlar tarafından sıkça araştırılan, merak edilen konulardan biri.

Leptin diyeti kilo vermeye yardımcı olur mu? Sağlıklı yaşam konusunda titiz vatandaşlar bu konu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Leptin diyeti hakkındaki tüm detayları sabah.com.tr'de bulabilirsiniz.

İçinde bulunduğumuz dijital çağda eski ansiklopedi ve kaynakların dışında anlık olarak ortaya çıkan bilgiler ve detaylar insanlar arasında heyecana neden olabiliyor. Leptin diyeti konusu da bu örneklerden biri. Leptin diyeti nedir? Leptin diyeti zayıflamaya yardımcı olur mu? sorularının yanıtını sizler için hazırladık.

Leptin diyeti,kalıcı kilo vermek isteyenler için en ideal ve sağlıklı diyetlerden biridir.Leptin diyeti ile birlikte kalıcı yaşam değişiklikleri,egzersiz yapma alışkanlıkları kazanacak, yağ yakıp kas kütlesi oluşturacaksınız.Kilolarınıza veda ederek dar kotlarınızın içine rahatlıkla girebileceksiniz.  Yağ hücreleri tarafından üretilen bir hormon olan leptin,yakacak yiyecek miktarı az olduğunda ve yakıt deposu dolu olduğunda beyne sinyal gönderir.

Ancak bazı olumsuzluklar veya vücutta oluşan anormal durumlarda,leptinin aşırı üretimi veya az üretimi gerçekleşebilir.  Bunun sonucunda aşırı yemeye ve de kilo almaya başlarsınız.Leptin diyeti,az yemek yemenizi veya şok bir diyet yapmanızı gerektirmez.Neyi ne zaman yemeniz gerektiği leptin için önemli faktördür.

Leptin hormonun çalışma mantığını ve leptin direncinin nasıl ve neden oluştuğunu anladığınızda,aslında leptin diyetinin de nasıl işlediğini kavrayacaksınız. Bunun için öncelikle "Kilodan Sorumlu Hormon-Leptin-" adlı yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Aşağıdaki yazıda leptin diyeti,örnek bir diyet planı,yemeniz ve kaçınmanız gereken gıdalar, yapmanız gereken egzersizler ve yaşam tarzı değişiklikleri hakkında bilgi edineceksiniz.

Leptin diyeti nedir? Leptin diyeti kilo vermeye yardımcı olur mu?

Hormonlar,vücudunuzun düzgün bir şekilde çalışması ve işlev görmesi bakımından önemli rol oynarlar.Herhangi bir hormonun dengesizliği,kilonuzu doğrudan etkiler ve kilo almaya başlarsınız.Bu nedenle bütün hormonların düzgün çalışmasını sağlayacak bir diyet programı izlemeniz gerekir.

Hormonların kilo verme üzerindeki etkisini öğrenmek için "Kilo Verme Sürecinde Hormon Hükümranlığı" adlı yazıyı okuyun.

Leptin diyeti,aşırı yeme isteği,vücut ağırlığı sorunları ve tiroid problemlerini çözmek için vücudun gücünü açığa çıkarmanıza yardımcı olur. Yağ hormonu leptinin görevini eksiksiz ve başarıyla yerine getirmesi,obezite,diyabet ve kalp hastalıklarını önlemede en önemli faktördür.

Leptin diyeti,vücudunuzdaki leptin miktarını düzenleyerek formda kalmanıza yardımcı olur. Leptin,yağ hücreleri ve dokuları tarafından salınan bir hormondur.Vücudunuzda ne kadar yağ olduğunu söyleyerek,beyninize bir haberci gibi davranır.Vücudunuzda yeterli miktarda leptin varsa beyin aşırı yağ yakmanıza yardımcı olmak için metabolizmayı düzenler.Yani leptin hormonu düzgün çalışıyorsa,yağ kaybetmek için fazla çaba harcamaya gerek yoktur.

Leptin diyetinin, vücudunuzun hormonlar tarafından gönderilen sinyalleri dinlemesine yardımcı olmak için beş basit kuralı vardır.

LEPTİN DİYETİNİN BEŞ KURALI

Kural 1: Akşam yemeğinden sonra yemek yemeyin

Kural 2: Günde üç öğün yiyin

Kural 3: Yavaş ve az yiyin

Kural 4: Kahvaltıda protein tüketin

Kural 5: Karbonhidrat miktarını azaltın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.