Levn-i Bahar, AASSM’de

Levn-i Bahar, AASSM’de

Tarihi Kızlarağası Hanında hizmet veren Levn Sanat, çoğunluğu atölye öğrencilerinden oluşan 80 katılımcının 92 farklı eserinin yer aldığı Levn-i Bahar 5 adlı sergisi ile 23 Nisan tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

MEDYA EGE - Geleneksel Türk ve İslam Sanatları Atölyesi olarak 11 yıldır Tarihi Kızlarağası Hanı’nda hizmet veren Levn Sanat, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Levn-i Bahar 5 Sergisini İzmirli sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ebru, minyatür ve tezhipten oluşan sergi, 23 Nisan 2023 tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

levn-i-bahar-4-ebru-minyatur-tezhip-sergisi-h597898-9072a.jpg

Ebru sanatçısı Fatma Sarıbaş ve tezhip Minyatür sanatçısı Ayşe Burcu Gezer'in birlikte kurdukları atölyenin görevi; kültürümüze ait olan tezhip minyatür ve ebru sanatını daha geniş kitlelere ulaştırıp aynı zamanda klasik sanatların genişliğini artırıyor. Tezhip, minyatür ve ebru sanatları konusunda her yaştan ve meslekten öğrenci yetiştiren Levn sanat atölyesi, yıl sonunda düzenlediği sergilerle klasik eserleri sanatseverlerle buluşturuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.