Leyla Gencer  Opera ve Sanat Merkezi Kasım takvimi yine dopdolu

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Kasım takvimi yine dopdolu

Metin - Kemal Kahraman ve Birsen Tezer sahne alacak.

5 Kasım Cumartesi Saat: 21.00’de Metin ve Kemal Kahraman Ferfecir albümü konseriyle İstanbul'un gözde kültür sanat merkezlerinden, Leyla Gencer Opera Ve Sanat Merkezi'nde sahne alacaklar.

"Bugüne kadar daha çok popüler olmuş şarkılarından oluşan bir repertuvarla dinleyici karşısına çıkan Metin-Kemal Kahraman, geçen yıl İstanbul BKM’de Şahmaran konseri ve Dersim’de Çeveré Hazaru konserleri vererek farklı repertuvarlarını da dinleyicilerine sunmaya çalıştılar.


Bu kez de 1999 yılında yayımladıkları Ferfecir albümünün konserini gerçekleştirecekler.


Konserin birinci bölümünde Ferfecir albüm repertuarını, ödüllü  fotoğrafçı Bülent Kılıç’ın mülteci dramına tanıklık eden belgesel fotoğraflarından dia gösterimi eşliğinde çalacaklar. İkinci bölümde de yine sevilen şarkılarından bir repertuvar icra edecekler.     

Ayrıca bu konserde ikiliye daimi ekip üyeleri olarak Ahmet Tirgil (keman), Umut Kahraman (viola) yanında, 2. kemanda Utku Barış Andaç çelloda İsmail Kaya ve perküsyonda da Levent Güzel eşlik edecekler." Bilet fiyatları 50TL ve 40TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.


 

  • 6 Kasım Pazar Saat 13.00’de Sinderella Altınok Çocuk Tiyatrosu’nun katkılarıyla LGOSM’nin minik müdavimlerine farklı bir deneyim sunacak.

Üvey annesi ve üvey kız kardeşleri tarafından kötü davranılan bir genç kızın (Külkedisi), umutlarının azaldığı anda ona yardım eden bir iyilik perisi, ve sevgili dostları fareler ve kuşlar sayesinde hayatı değişebilecek midir? Oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini üstlenen Murat Altınok usta oyuncu kadrosuyla miniklere keyifli anlar yaşatmak için 6 Kasım Pazar günü LGOSM’ de, bilet fiyatı 25TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 6 Kasım Pazar Saat 17.00’de KAPİKO Band Etnik Caz Müziği türünün örneğini Leyla Gencer Sahnesi müdavimleri için icra ediyor.

KAPİKO, 2012 yılında kaval icracısı Batuhan Aydın ve Avusturyalı besteci/piyanist Nikolaus Grill tarafından kuruldu. Grup, ikiliye besteci/bassist Neyzen Özsarı ve baterist Mertcan Bilgin'in de dahil olmasıyla birlikte aynı yıl ilk konserini verdi. İlk albümleri olan "On Bierli"yi ise Etnika Music Production etiketiyle 2013 yılında yayınlayan KAPİKO, çok zaman geçmeden Anadolu’dan Balkanlar’a kadar uzanan kaval sesi ve caz, barok etkileri içeren Orta Avrupa müziğinin birbiriyle olan uyumunun bağımlılık yarattığını kanıtladı." Eşi ve benzeri az bulunur bir müzik türünü icra eden KAPİKO Band LGOSM müdavimlerinin kaçırmaması gereken farklı bir deneyim vadediyor. Bilet fiyatı 30 TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 10 Kasım Cumartesi Saat 20.00’de Evrensel Müzik Topluluğu ile Atamız Mustafa Kemal’i Anıyoruz.

 

Evrensel Müzik Topluluğu 2007 yılından bu yana Kars’tan Mardin’e ülkemizin birçok vilayetinde her tür müzikle seyircinin karşısına çıkmıştır. Evrensel Müzik Topluluğunun Şefliğini üstlenen Fuat Özdener aynı zamanda Hava Harp Okulunda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eğitmenliği yapmaktadır. Topluluk, İstanbul’da birçok sanatçıyla birlikte verdiği onlarca konserle büyük beğeni almıştır, çalışmalarını hala Ataköy İspirtohane Kültür Merkezi salonda sürdürmektedir. İşte bu muhteşem topluluk 10 Kasım Atamızı anma gecesinde sizler için sahne alacak, gruba sürpriz sanatçılar da eşlik ediyor olacak. Etkinlik ücretsizdir.

 

  • 12 Kasım Cumartesi Saat 21.00 Ezginin Günlüğü, Uzun yıllardır birlikteliklerini sürdüren ve birçok başarılı şarkıya imza atan grup 12 Kasım'da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde...

Ezginin Günlüğü 1997'de eski şarkıların tekrar seslendirilmesinden oluşan "Hürriyete Doğru", 1998'de "Aşk Yüzünden", 2000'de "Rüya" ve 2002'de "Her Şey Yolunda" adlı albümlerini yayınladı. Bu tarihte Eylem Atmaca gruba katıldı. Daha sonra, 2003’te "İlk Aşk", 2005’te "Dargın mıyız?" albümleri yayımlandı. Grup, 2007’de kuruluşunun 25. yıldönümü dolayısıyla bir tür tribute albüm olarak Çeyrek'i yayımladı. Çeyrek'te, grubun 25 şarkısının, Türkiye'nin önde gelen 25 şarkıcısı tarafından yapılan seslendirmeleri yer almakta.

2010 yılında çıkan "Eski Arkadaş" albümünden sonra, Hüsnü Akan’ın ayrılmasıyla, gruba solist olarak önce Murat Kurt, daha sonra da Çağrı Çetinsel katıldı.

Türkiye’de onlarca şehirde konserler veren Ezginin Günlüğü; Almanya, Hollanda, İsveç, Belçika, İngiltere, Kıbrıs gibi değişik ülkelerde de çok sayıda konser gerçekleştirdi.

2015 yılına "İstanbul Gibi" isimli 17. albümle giren grubun şu anki kadrosu; Eylem Atmaca Karaca, Çağrı Çetinsel, Cafer İşleyen, Can Göktürk, Nadir Göktürk, Erkan Gürer ve Cem Gezginti’den oluşmaktadır." Bilet fiyatları 50TL ve 40TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 13 Kasım Pazar Saat 13.00’de Fransız Besteci Camille Saint-Saëns’ın ‘’Hayvanlar Karnavalı’’ ile 7’den 70’e herkesi ormanda şenlikli bir yolculuğa çıkmaya davet ediyoruz:

“Fransa’nın Mozart’ı” olarak nitelendirilen besteci Camille Saint-Saëns’ın iki piyano ve küçük orkestra için yazmış olduğu ve 14 bölümden oluşan “Hayvanlar Karnavalı” süiti 13 Kasım Pazar günü 17.00’de Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde seslendirilecek. Klasik severlere karnaval tadında bir gece vaat eden “Hayvanlar Karnavalı” çocukların yanı sıra büyükleri de bu müzikli dünyanın bir parçası olmaya davet ediyor.

Geçtiğimiz ekim ayında Peter & Kurt müzikli masalını sahneye koyan Şef Stefano Mazzolini yönetimindeki Leyla Gencer Gençlik Senfoni Orkestrası, bu kez de Hayvanlar Karnavalı ile izleyicileri hayal dünyalarına sürükleyecek.

Aslanın marşıyla başlayıp tavuk ve horozlar, katır, kaplumbağalar, fil, kangurular, akvaryum derken, solo viyolonselli kuğuya varan müzikli “Hayvanlar Karnavalı” kelimenin tam anlamıyla kaçırılmayacak bir şenlik. Bilet fiyatı 30TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 19 Kasım Cumartesi 20.30’da sevilen sanatçı Zuhal Olcay, 15 Aralık'ta Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde müzikseverlere unutulmaz bir gün yaşatacak.

"Sanat belleğimizde kendine has bir yeri olan Zuhal Olcay, Fransız chanson’larını andıran vokal tekniği ve buğulu sesiyle, müzik sahnesinde yükseldiği günlerden bu yana belirgin bir ekolü temsil ediyor. Göz alıcı oyunculuk yeteneğini sesine ve sahnesine de yansıtan sanatçının şarkılarında da minik oyunlar, sözlerin rollerine bürünen özgün haller hissedilir. Son olarak geçtiğimiz yıl ‘Başucu Şarkıları 3’ albümüyle uzun süre ara verdiği müzik sahnesine geri dönen Zuhal Olcay, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yine beğenilen şarkılarına ve farklı yorumlara yer verecek. Sahnelerde görmeyi özlediğimiz bir zarafeti yeniden yakalamak, hem melankoliyi hem de coşkuyu bir arada hissetmek istiyorsanız, bu nadide konseri kaçırmayın. Bilet fiyatları 60TL ve 50TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 20 Kasım Pazar 16.00’da  Şehir Orman Rudyard Kipling 'in 'Jungle Book' (Ormanın Kitabı) adlı kitabını temel alan 2 perdelik özgün modern dans-drama oyunu; çağdaş sanat ve popular kültür aracılığıyla hazırlanan bir eğitim ve iletişim projesidir. 8-18 yaş arası genç kitleyi hedef alan ancak 7'den 70'e herkese hitap eden bir performans.

    'Şehir Orman' gelişmekte olan ülkelerin geleceğini tehdit eden sosyo-kültürel sorunların ekseninde; 'çevre ve doğa kirliliği', 'nesli tükenmekte olan hayvanlar ve yeşil alanların kaybı', 'metropolde büyümenin getirdiği sıkıntı ve sorunlar', 'sokakta yaşayan, çalışan çocuklar', 'ergenlik çağı sorunları' gibi genç jenerasyonun her an maruz kalabileceği tehlikeleri onların gözünden işleyen oyun, pop kültüründen de alıntılarla Rahman Altın'ın coşkulu elektronik müziği eşliğinde sergileniyor. Profesyonel haberciler Mirgün Cabas ve Çiğdem Anad tarafından Şehir-Orman TV kanalından sahneye aktarılan haberler ve Athena ile Manga'nın oyuna hediye ettikleri birer parça; Jungle Book'taki kıymetli bilgilerin, Şehir-Orman'da güncel hale dönüşmesine yardımcı oluyor.


Bu çerçevede doğal ormanın ve gerçek hayvanların video prodüksiyonda; izdüşümü olan şehir yaşamının sahnede canlandırdığı bir multi-medya formatında geçen eserin kahramanı Mogli, 15 yaşında şehirde yaşam savaşı veren bir gençtir. Okulda Edebiyat dersi ödevi olarak verilen 'Jungle Book' kitabını okumaya başlamasıyla gerçek dünya ve hayal dünyası arasında bir yolculuğa çıkar. Kitaptaki hayvan karakterlerini kendi hayatında karşılaştığı insanlarda ve durumlarda yaşamaya başlar? Kitaptaki hikayenin izdüşümünü şehirdeki hayatında görmeye başlar. ." Bilet fiyatları 30TL, 25 ve 10 TL’dir. Biletler, Biletix, Biletiva ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

 

  • 25 Kasım Cuma Saat 21.00’de Birsen Tezer büyülü sesiyle "İkinci Cihan" albümüyle Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde...

Ve artık "İkinci Cihan" zamanı...

İlk albümü Cihan'ı 2009 yılının Temmuz ayında yayımlayan Birsen Tezer, uzun süredir sahnede de birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşları Derin Bayhan (davul), Emre Tankal (elektrik gitar), Gürol Ağırbaş (bas gitar), Tunç Öndemir (akustik gitar) ile yola ikinci albümleri "İkinci Cihan" ile devam ediyor.

Akın Eldes (elektrik gitar), Birol Ağırbaş (perküsyon), Bülent Ortaçgil (akustik gitar), Erkan Oğur (perdesiz gitar, kopuz), İlhan Şeşen (vokal), Özer Arkun (çello), Sibel Köse (vokal), Tarık Aslan (bendir, erbane) gibi değerli isimlerin de konuk müzisyen olarak yer aldığı "İkinci Cihan" albümünde dokuz şarkı yer alıyor. Bilet fiyatları 60TL, 50 ve 40 TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 26 Kasım Cumartesi Saat 21.00’de Mehmet Erdem büyük beğeni kazandığı şarkılarla,  26 Kasım'da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sahnesinde...

2012 yılında yaptığı iddialı çıkış ile tüm ödülleri tek tek toplayan ve sayısız konsere imza atıp zirveden inmeyerek Türkiye müzik camiasının en saygın isimlerinden biri olmayı başaran Mehmet Erdem, önceki yıllarda Sony Music etiketiyle yayınladığı "Herkes Aynı Hayatta" ve "Hiç Konuşmadan" albümlerinden sonra yine Sony Music tarafından yayımlanan 3. stüdyo albümü "Hepsi Benim Yüzümden" ile sevenlerinin karşısında.

Mehmet Erdem bu albümde sözü ve bestesi kendisine ait "Hoş Mu Sandın", Cihan Güçlü ile beraber yazdığı "Gün Gece Oldu" ve yakın dostu Nejat İşler ile düet yaptığı "Gidesim Var" gibi kendi şarkıları ile şarkı yazarı kimliğini de öne çıkarıyor. Sanatçının "Acıyı Sevmek Olur Mu", "Herkes Aynı Hayatta" gibi hit şarkılarında da imzası olan yol arkadaşı Cihan Güçlü, albümde yine iddialı şarkıları ile yer alıyor. Mehmet Erdem ile düet yaptığı "Benim Kadar", çıkış şarkısı "Olur O Zaman" ve albüme de adını veren "Hepsi Benim Yüzümden" şarkıları Cihan Güçlü imzası taşıyor.

Albümde, Ferdi Tayfur'dan "Dur Dinle Sevgilim", Orhan Gencebay'dan "Hey Gidi Koca Dünya"nın yanı sıra yine bir Sezen Aksu şarkısı "Seni Kimler Aldı" ile Barış Manço'dan "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" gibi cover şarkılar, Alper Atakan'a ait düzenlemeleri ve Mehmet Erdem'in büyülü yorumuyla sevenleri ile buluşuyor. Bilet fiyatları 70TL, 60 ve 50 TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 27 Kasım Pazar Saat 13.00 Garfield ‘’Live Show’’ Sihirli Masal Kitabı Türkiye’deki lisans sahibi Altınok Tiyatrosu’nun katkılarıyla Leyla Gencer Sahnesi’nin minik izleyicileri için sahneleniyor.

7’den 77’ye herkesin sevgilisi Garfield Live için hazırlanmış muhteşem danslar, özel kostümler, zengin oyuncu ve dansçı kadrosuyla kahramanımız Garfield ve sevimli arkadaşı Odie, sizleri sihirli bir masal kitabının içinde eğlenceli bir yolculuğa çıkaracaklar. Garfield sahibi Jon’un kız arkadaşı Liz’e gösterdiği ilgiden epey mutsuzdur. Kendisinin ihmal edildiğini düşünen Garfield, arkadaşı Odie ile birlikte kendilerini birden bire sihirli masal kitabının içinde bulurlar. Garfield ve çevresindeki herkes Çizmeli Kedi masalının birer kahramanı olmuştur. Ve tabi Garfield da Çizmeli Kedi... Daha fazlası için sizi kaçırılmayacak bu muhteşem gösteriye bekliyoruz! Bilet fiyatı 25TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

  • 27 Kasım Pazar 17.00’de  Esra Özbir & Kaan Buldular Şan Konseri, Leyla Gencer Sahnesi’nin klasik müzik müdavimlerini bekliyor.

Klasik opera ve konser repertuvarının yanı sıra jazz standartları, film müzikleri ve halk şarkılarından oluşan geniş bir repertuara sahip olan Soprano Esra Özbir’in, son dönem konserlerine örnek olarak; Her Yerde Sanat projesi kapsamında Neve Şalom Sinagogu’nda, Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi’nin kuruluşunun 50.yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde “Viva Barocco Ensemble” olarak Mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş ile verdiği Barok dönem eserlerinden oluşan konserlerin yanı sıra 2015 Eylül ayında Uluslararası 6. Bodrum Barok Müzik Festivali çerçevesinde ve Avrupa Şatolar Birliği’nin davetiyle Almanya’da verdiği konserler sayılabilir.

Türkiye’nin sayılı ve başarılı kontratenörlerinden Kaan Buldular, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’ne girdi ve 2003 yılında Konservatuvar eğitimine devam ettiği yıllarda Prof. Leyla Pınar tarafından barok müziğe yönlendirildi ve kendisiyle bu alanda barok stil üzerine çalışmalar yaptı.  İstanbul Üniversitesi’nde Lynn Trepel Çağlar'ın şan sınıfına kabul edildi ve bu tarihten itibaren Lynn Trepel Çağlar ile çalıştı.

Yurt içi yurt dışında barok müzik alanında önemli ustaların verdiği Masterclass’lara katılan Kaan Buldular Türkiye'de Konservatuvarda eğitim alan ilk Türk countertenordur.  Ayrıca Prof. Marioara Trifan, Antoine Polloc gibi sanatçıların Master Classlarına katıldı.  2003 yılından günümüze kadar Prof. Leyla Pınar’ın kurucusu olduğu İstanbul Barok Topluluğuyla Türkiye’de ve Avrupa’da konserler verdi.  

Soprano Esra Özbir ve Kontratenör Kaan Buldular’ın vereceği şan konserine piyanoyla Nurser Ugan eşlik ediyor olacak. Bilet fiyatı 30TL’dir. Biletler, Biletix ve LGOSM gişelerinden temin edilebilir.

 

Detaylı Bilgi ve Görsel için:

Didem Tekin

(530) 911 96 48

(212) 572 20 70

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Etkinlik Koordinatörü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.