Lezita’dan kanserde erken teşhise farkındalık!

Lezita’dan kanserde erken teşhise farkındalık!

Mobil KETEM Projesi kapsamında Lezita, 40 yaş üzeri 140 kadın çalışanına meme ve rahim ağzı kanseri taraması yaptırdı.

Türkiye piliç eti pazarının lider kuruluşlarından Lezita’nın çalışanları; İzmir Valiliği himayesinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kanserin erken teşhisinin sağlanması ve kanser farkındalığının artırılması amacıyla hayata geçirilen Mobil KETEM Projesi kapsamında kanser taramasından geçirildi. Lezita’nın Kemalpaşa’daki piliç üretim tesislerinde gerçekleştirilen meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taramasına Lezita’dan 40 yaşın üzerinde 140 kadın çalışan katıldı.

Abalıoğlu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil, Lezita olarak insan odaklı yönetim anlayışı ile en elverişli çalışma ortamını sunarken çalışanlarının sağlıklarına da önem verdiklerini söyledi. Mustafa Özdil, “Uzmanlar özellikle 40-69 yaş aralığındaki kadınların mutlaka mamografi ve rahim ağzı kanseri için tarama yaptırması gerektiği yönünde uyarıyor. Mobil KETEM Projesi, kanserin erken teşhisinin sağlanması ve kanser farkındalığının artırılması amacıyla hayata geçirilen bir proje. Proje ile gerekli kontrolleri yaptırmakta sıkıntı yaşayan kadınlara ulaşmak hedefleniyor. Bu kapsamda üretim tesisimizde gerçekleştirilen kanser taramasına 140 kadın çalışanımız katıldı” dedi.

Mobil KETEM Projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve içinde mamografi cihazı ve rahim ağzı kanseri taramalarının yapılabilmesi için jinekolojik muayene masası bulunan Mobil KETEM aracı ile mesai saatlerinde taramalarını yaptıramayan çalışan kadınlara ulaşılarak taramalarını yaptırabilmeleri amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.