LG yapay zeka çipiyle Google ve Apple’a rakip oluyor

LG yapay zeka çipiyle Google ve Apple’a rakip oluyor

Son birkaç yıldır yapay zeka alanında ciddi çalışmalar yürüten LG, ThinQ markasıyla neredeyse her türlü ürününde yapay zeka özelliklerini kullanmak için çabalıyor. 

Ve şimdi de gelecekteki elektrik süpürgelerinde, buzdolaplarında ve klimalarda kullanmak üzere tasarladığı LG yapay zeka çipi  –LG Neural Engine– ile karşımıza çıkıyor.

LG yapay zeka çipi ile daha da ciddi olduğunu gösteriyor

LG Neural Engine, buluta bağlı olmaksızın görüntü ve ses verilerini işlemeyi amaçlıyor. Bu çipli bir cihazın bulunduğu ortamı tanıyabileceği, buna göre ayarlar yapabileceği ve kullanıcının vermiş olduğu komutları kolaylıkla anlayabileceği anlamına geliyor. Hem de bunlara internet bağlantısına ihtiyaç duymadan yapacağını belirtiyor.
LG, ayrıca yaptığı açıklamalarda bu çipin oldukça gelişmiş bir güvenlik önlemine sahip olduğunu belirtiyor. Bu durum LG’nin, uzaktan kontrol edilebilen korsan yazılımlara ve kişisel bilgilerinizi sızdıran yazılımlara karşı hassas olduğunu gösteriyor.

Yapay zekaya yaptığı yatırımları her geçen gün artıran Koreli şirket, bugünlerde Toronto’da bir yapay zeka laboratuarı açmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.