Libya ile Türkiye ilişkileri askıya mı alınıyor?

Libya ile Türkiye ilişkileri askıya mı alınıyor?

Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Temsilciler Meclisi, Trablus Yönetimi ile Ankara arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına ilişkin bugün olağanüstü toplandı.

Libya'nın doğusunda bulunan Temsilciler Meclisi, başkent Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac hükümeti ile Türkiye arasında yapılan askeri işbirliği anlaşmasını iptal eden bir karar aldı.
 
Libya'nın doğusunda bulunan Temsilciler Meclisi, başkent Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac hükümeti ile Türkiye arasında yapılan askeri işbirliği anlaşmasının iptal edilmesini öngören bir karar aldı. Bingazi'deki parlamento, oybirliğiyle Türkiye ile ilişkilerin kesilmesini de kabul etti.

Al Arabiya kanalının haberine göre; Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Temsilciler Meclisi, Trablus Yönetimi ile Ankara arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına ilişkin bugün olağanüstü toplandı.

Uluslararası geçerliliği olmayan parlamento, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Türkiye ile varılan anlaşmaya dahli olan herkesin dosyasının Libya Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.