Libya'dan flaş Türkiye açıklaması!

Libya'dan flaş Türkiye açıklaması!

Libya UMH (Ulusal Mutabakat Hükümeti) Türkiye'den resmi olarak asker ve mühimmat isteğinde bulunacak.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve Türkiye’nin de desteklediği Trablus hükümetinin İçişleri Bakanı Fethi Başağa, "başkent Trablus üzerindeki savaşın tırmanması halinde Türkiye’den resmen askeri destek isteyeceklerini" duyurdu. Reuters'ın haberine göre, Bakan Başağa, "Eğer durum tırmanırsa, Trablus’u ve halkını savunma hakkımız var" ifadelerini kullandı. Başağa’nın bu açıklamayı, Erdoğan’ın dün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği Tunus’tan yapması dikkat çekti.

Başağa, başkent Tunus'ta basın toplantısında, darbeci general Halife Hafter'in ülkesinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne askeri üs verdiğini belirterek, Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup yabancı savaşçılar, Cancavid milisleri ve Çadlı isyancıların cephede beraber savaştığını söyledi.   Başağa, "Hava üslerini yabancı devletlere açan Hafter'in paralı güçlerine karşı koymak için Türkiye'den resmi olarak askeri destek isteyeceğiz" diye konuştu.

Libya'nın uluslararası tanınırlığa sahip meşru bir hükümetinin bulunduğunu, uluslararası toplum nezdinde de tek temsilcisinin bu hükümet olduğunu vurgulayan Başağa,"Türkiye, Tunus ve Cezayir'le iş birliği içinde halkımıza, güvenliğimize ve istikrarımıza hizmet eden bir ittifak içinde olacağız." ifadesini kullandı. Başağa, BM himayesinde gerçekleşecek ve tüm Libyalıları kapsayacak bir girişimi de memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.