Liderler Enerji Zirvesi'nde buluştu

Liderler Enerji Zirvesi'nde buluştu

Başbakan konuşmasında "enerji fiyatlarında isikrar sağlayalım" dedi.

Enerji Bakanı Berat Albayrak İstanbul Enerji Zirvesi'nde konuştu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıktı. Başbakan konuşmasında "enerji fiyatlarında isikrar sağlayalım" dedi.

İstanbul'da düzenlenen 23. Enerji Kongresi'ne Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı. Her iki isim, kongreyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanından takip ediyor.

BAKAN ALBAYRAK: BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM

Bakan Albayrak konuşmasında "Hiçbir ülke enerji güvenliğini tek başına sağlayamaz. Politikalarımızda temel kaygımız küresel barıştır. Enerjiyi bütüncül bir yaklaşımla ele alıyoruz." dedi

BAŞBAKAN YILDIRIM: FİYATLARDA İSTİKRAR SAĞLAYALIM

Albayrak'ın ardından kürsüye çıkan Başbakan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

* 65 oturum yapılacak, 250 konuşmascı bilgi ve tecrübeleri aktaracak

* Enerji fiyatlarında istikrar sağlayalım. Uluslararası dayanışma büyk öneml kazandı. Makul fiyatlarla enerji güvenli hedefinin sürdürebileceğini bilmeliyiz. 

* Türkiye dinamik ve büyüyen bir ekonomiye sahip. Enerji dağıtımındaki kayıpları önleyeceğiz. Türkiye'nin bir enerji ticareti emrkezine dönüştürülmesi projelerle desteklenmektedir. Kaynak ve güzergah çeşitliliği konusunda şanslıyız. Nükleer enerji sepetimize dahil ettik. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.