Limonla temizlikte buna dikkat!

Limonla temizlikte buna dikkat!

Bir gıda ürünü olarak limonun faydalarının büyük oranda farkındasınız.

Peki vücudun üzerinde oluşturduğu olumlu etkilerinin yanında, temizlik gibi başka bazı konularda da limondan faydalanabileceğinizi biliyor musunuz? Ya da limonu bir takım haşerelere karşı etkili bir silah olarak kullanabileceğinizi?  Limonla temizlik, beklentilerinizin üzerinde sonuçlara ulaşmanızı sağlar. Ayrıca limonun kendisini keskin bir karınca ve sinek savıcı olarak kullanabilirsiniz. Temizlikte mucize çözüm limon ile günlük hayatımızı nasıl kolaylaştıracağımız konusunu biraz daha yakından inceleyelim.

Yağ ve leke giderici etki

Yarım bardak limon suyunu,iki bardak elma sirkesi ile karıştırıp sprey şişeye doldurun. Kendi yağ sökücünüzü üretmek işte bu kadar basit! Hazırladığınız karışımla mutfakta en çok yağ toplayan ocak, fırın gibi alanların temizliğini son derece etkili bir biçimde yapabilirsiniz. Limonla temizlik yapmak, pek çok kimyasal deterjandan daha iyi sonuç verecektir.

Limon, doğal beyazlatıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle onu leke çıkarıcı olarak da kullanabilirsiniz. Özellikle giysilerinizin üzerinde ortaya çıkan ter ve deodorant lekeleri, küçük bir parça limona karşı bile direnemez. Yalnız limonu renkli kumaşların üzerinde kullanmamaya çalışın; ağartıcı etki kumaşın renginin bozulmasına sebep olabilir.

Sinek ve karınca kovucu

Mutfaklarınızı ve evin geri kalan bölümlerini karınca istilasından kurtarmak için piyasada farklı ilaçlar mevcut. Ancak hiçbirine gerek yok! Zira limon, karıncaların hiç hoşlanmadığı ve varlığını hissettikleri anda o bölgeyi terk etmelerine sebep olacak bir kimyaya sahip. Limon kabuğunu soyup küçük bir tavaya koyun. Üstünü geçecek kadar sirke ekleyin. Hazırladığınız karışımı ısıtın, kaynama noktasına ulaşmadan hemen önce ocağı kapatın. Bir gece beklettikten sonra elde ettiğiniz sıvıyı bir şişeye doldurun ve karıncaları gördüğünüz bölgelere sıkın. Hepsi bu kadar!

Limon, karıncalar üzerinde gösterdiği etkiyi sivri sinekler üzerinde de gösterir. Vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine limon sürerek sineklere karşı korunabilirsiniz.

Limonla temizlik yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Limonla temizlik yapmak, mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlasa da, limon konusunda dikkatli olmanız gereken noktalar olduğunu da belirtmemiz gerekir. Limonu asla mermer veya pirinç kaplı yüzeylerde kullanmayın. İçerdiği asit, limonun bu tür yüzeyleri yakmasına ve leke bırakmasına sebep olur. Ayrıca limonu çamaşır suyuyla karıştırmayı da aklınızdan geçirmeyin. Söz konusu karışım toksik klor gazı açığa çıkarabileceğinden, sağlığınız açısından tehlike arz eder.

Söz konusu uyarıları dikkate alıp önerilere kulak verdiğinizde, limonla temizlik faaliyetlerinizin memnuniyetle sonuçlanması işten bile değildir. Bu mucizevi meyveye hayatınızda biraz daha fazla yer açmak ve ondan sonuna kadar yararlanmak sizin elinizde.

Kaynak: Milliyet- Emlak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.