LinkedIn daha çok iş odaklı sesli sohbet özelliği üzerinde çalışıyor

LinkedIn daha çok iş odaklı sesli sohbet özelliği üzerinde çalışıyor

Twitter’ın Spaces özelliği, Facebook’un da sesli sohbet çalışmalarının ardından; LinkedIn de Clubhouse benzeri bir özellikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

TechCrunch‘ın sunduğu bilgilere göre; diğer sosyal medya platformlarının ardından iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan sosyal iş ağı platformu; LinkedIn de sesli sohbet özelliği üzerinde çalışıyor.

LinkedIn, yaptığı açıklamada: “Profesyonel kimliğinizle bağlantılı sesli sohbet deneyimi yaratmak için bazı testler yapıyoruz. Üyelerimize platformda bulunan diğer kullanıcılarla bağlantı kurma yollarını arttırmak için; LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine sesli sohbet özelliğini nasıl getirebileceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

basliksiz-2-046.jpg

LinkedIn, özelliğin yakında beta testine başlayacağını söyledi. Hatta şirket bu özelliğin nasıl gözükeceği hakkında bir görsel de paylaştı. Görsele baktığımızda Clubhouse ve Twitter Spaces gibi; ön ve ortada bir konuşmacı sahnesi ve ekranın aşağısında izleyicilerin yer aldığı kişi listesi bulunuyor.

LinkedIn sözcüsü Suzi Owen: “Önceliğimiz, insanların kendilerini güvende hissettiği ve üretken olabildiği; güvenilir bir topluluk oluşturmaktır. Üyelerimiz LinkedIn’e gerçek insanlarla saygılı ve yapıcı görüşmeler yapmak için; geliyorlar ve biz de tam da bunu yapabilecekleri güvenli bir ortama sahip olmalarını sağlamaya odaklandık” açıklamalarında bulundu.

2020’de LinkedIn’de yapılan etkinliğe yaklaşık 21 milyon kişi katıldı ve genel LinkedIn oturumları yıldan yıla yüzde 30 arttı. Şirketin 740 milyon küresel üyesi de geçen yıl yapılan 4.8 milyar bağlantıyla topluluk oluşturdu, sohbet etti ve bilgi paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.