LinkedIn yeni özelliğini tanıttı!

LinkedIn yeni özelliğini tanıttı!

İşe alım süreçlerinde adayların iletişim yeteneklerinin efektif bir şekilde değerlendirilmesi için geliştirilen LinkedIn iş görüşmesi özelliği hakkında resmi açıklama geldi.

LinkedIn tarafından yapılan açıklamaya göre, işe alımlarda şirketlerin aday kalitesini değerlendirmelerini daha farklı açılardan ele alabileceği video tanıtım özelliği testlerine başlandı.

Yeni video tanıtım özelliği, iş veren şirketlerin, adayların iletişim yetenekleri ve sosyal becerilerini ilk görüşmeden önce değerlendirebilmelerine olanak sağlayacak. İş başvurularını görüntüleyen yetkili, nitelikli adaylara bir davetiye gönderip hazırlanmış soru listesi içerisinden iki soruyu seçip sorabilecek. Sorular arasında bize kendinizden bahsedin, en zorlu projenizi anlatın ve en güçlü özelliğiniz nedir gibi sorular yer alıyor.

Adaylar bu daveti kabul ettiklerinde isterlerse video aracılığıyla, istemezlerse de yazılı bir şekilde cevap verebilecekler. Başvuran adayların üzerindeki baskıyı azaltmak için video ile cevap verme tercihi adaya opsiyon olarak sunulacak. Çekilen video gönderilmeden önce de istenilen sayıda tekrar kaydedilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.