Linkedln, Facebook'un yolundan gidiyor! Tasarımını yeniledi

Linkedln, Facebook'un yolundan gidiyor! Tasarımını yeniledi

Mesajlaşma üzerine odaklanan ve iş odaklı resmî konuşmalara teşvik etmek isteyen Linkedln hâlihazırda bunu devreye sokmuşken şimdi de yenilenen tasarımıyla dikkat çekiyor.

Kullanıcıların hem web sürümünde hem de mobil sürümünde karşılaştığı yeni tasarım arayüz olarak Facebook’u andırmasıyla şaşırtıyor.  Zira uzun yıllardır daha çok iş odaklı ilerleyen ve insanların bu sayede yeni işler bulmasını sağlayan Linkedln en popüler sosyal ağlardan birisi gibi görünmesi farklı bir strateji gibi duruyor.

Daha önce sevilen blog platformu Medium tasarım değişikliğine gitmiş ve oldukça eleştirilmişti. Genel anlamda sevilen ve alışılan platformların tasarımları değişince aslında daha işlevsel olsa da beğenilmeyebiliyor çünkü bir alışmışlık bulunuyor. Bunun yanında yeni değiştirilen Linkedln arayüzü hakkında yorumlar daha yapılmadı ancak genel görünümü bir sosyal medya platformlarına benziyor.

Facebook gibi ağlardan kaçıp Linkedln gibi platformlara sığınanların eleştirebileceği bir arayüz olsa da yenilenen tasarım daha işlevsel duruyor. Yenilenen arayüzü görmeyenler için aşağıya yeni görünümün bir fotoğrafını ekliyoruz:

linkedln-yenilenen-tasarimi.jpg

Daha önce ‘’yukarı kaydırma’’ özelliği ile gündeme gelen platformun ortaya çıktığı kadarıyla yukarı kaydırma özelliği test ediliyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.