Linux uyumlu en iyi Steam oyunları

Linux uyumlu en iyi Steam oyunları

Bir zamanların en popüler mottosu, “İşler için Linux, oyunlar için Windows”tu, ancak o motto Steam ile birlikte epey değişti diyebiliriz.

Linux dağıtımlarının masaüstünde, son kullanıcıya hitap edebilmesi ve gayet akıcı bir şekilde kullanılabilmesi ile birlikte, geçtiğimiz yıllarda Steam’in de Ubuntu işletim sistemine ve bununla birlikte diğer Linux dağıtımlarına tam destek verdiğini duymuştuk.

Peki, Steam’de bulunan Linux uyumlu en iyi oyunlar hakkında bilginiz var mı?
Steam içerisinde, özellikle yeni oyunların Linux desteğinin de olması, şüphesiz oldukça heyecan verici. Geçtiğimiz dönemde, Linux’un oyunlar açısından epey fakir bir ekosistem olduğu aşikârdı, ancak bugün; Windows işletim sisteminden daha performanslı bir şekilde pek çok oyunu Linux dağıtımlarında oynayabiliyorsunuz.

1. Dota 2

MOBA tarzı oyunlardan hoşlanır mısınız? Sizi MOBA türünün atalarından biri ile tanıştıralım; Dota 2. Dünya üzerinde en büyük ödüllere sahip eSpor turnuvalarının döndüğü bu MOBA oyunu, League of Legends’in Linux üzerindeki en güzel alternatiflerinden biri olabilir.

League of Legends’i de günümüzde Wine aracılığı ile yükleyebilmenize rağmen, performans problemleri yaşayabilmektesiniz; ancak Dota 2, güzel bir bilgisayarda ve Linux işletim sisteminde, sizlere harika anlar yaşatabilecek, tutkunu olabileceğiniz en önemli oyunlardan.

Yüzlerce karakter ve onlarca rol ile siz de Dota’da kendinize hemen yer bulun. Oyun, Steam’de tamamen ücretsiz olarak tarafınıza sunuluyor!

2. Counter Strike: Global Offensive

İnternet kafelerde, az mı “yarım saat daha uzat” diye bağırıp tutkunu olduk… Counter Strike, muhtemelen internet kafe neslinin en çok oynadığı oyunlardan bir tanesi ve Global Offensive serisi, şu an tüm dünyada oynanan en iyi çoklu oyunculu aksiyon oyunu olabilir.

Valve’nin geliştirdiği Counter Strike: Global Offensive, dünya üzerindeki pek çok oyuncu ile online aksiyonu tatmanızı sağlıyor ve bu oyun Linux uyumlu olarak da karşımıza çıkmakta. Steam üzerinden, CS:GO’yu cüzi bir fiyata satın alabilir ve bir yandan nostalji yaşayıp bir yandan eskisinden çok daha geliştirilmiş bir Counter Strike deneyimi yaşayabilirsiniz.

3. Football Manager 2018

Football Manager serisinin en yeni ve en çok satan 2018 sürümü de Linux dağıtımlarına tam uyumlu şekilde geliştirildi ve sizleri bekliyor! Oyuncularını, 50’den fazla ülkede seçecekleri herhangi bir kulübün başına geçirerek sanal menajerlik yapmasını sağlayan bu oyunun gerçek futbol menajerliği yapmaya en yakın deneyim olduğu söylenmekte.

SEGA tarafından yıllardır geliştirilen bu oyunun en yeni versiyonunu Steam’den satın aldıktan sonra, dilerseniz Pardus’a, dilerseniz kullandığınız herhangi bir işletim sistemine kurabilirsiniz.

4. Rocket League

O, tüm zamanların en eğlenceli oyunlarından bir tanesi! Futbolu araba yarışı konsepti ile buluşturan muhteşem oyunlardan Rocket League, Psyonix Inc. tarafından geliştirildi ve günümüzde milyonlar tarafından online olarak oynanıyor. Linux uyumlu en iyi oyunlar serisinde yer verdiğimiz Rocket League’i indirerek hem yarış arabalarına hem de futbola doyabilirsiniz.

5. Total War: Attila

Dünyanın en iyi strateji oyunları serilerinden biri olan Total War’ın 2015’te çıkmasına rağmen en beğenilen serisi Attila da, Linux uyumlu oyunlardan bir tanesi. Muhteşem grafikleri, stratejik hamlelerin oldukça geliştirilmesi ile alınabilecek oyun zevki ve elbette tarih keşfi için Total War serisinin biçilmiş kaftan olduğu söylenebilir.
Linux kullanıyor ve strateji oyunu arıyorsanız, tavsiyemiz; Total War’a mutlaka göz atmanız yönünde olacaktır.

6. Sid Meier’s Civilization VI

Tarihi figürlerden birini seçin, imparatorluğunuzu kurun ve genişletmeye başlayın. Total War kadar ünlü olan Sid Meier’s Civilization VI, Linux üzerinde en çok oynanan Steam oyunlarından bir tanesi.
Tarihe ilgiliyseniz, stratejik oyunlardan hoşlanıyorsanız; Civilization içerisinde, yönetim şeklini seçmekten tutun da diğer imparatorluklarla ilişki kurmaya kadar pek çok seçenek mevcut. Grafikler ise, kusursuz denilebilecek seviyede.

7. Left 4 Dead 2

Aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız, post apokaliptik senaryolardan da hoşlanabilirsiniz ve Left 4 Dead 2, size zombilerle dolu bir evren sunmaktan gurur duyuyor. İlk oyunun devamında, çok daha iyi grafikler, çok daha iyi haritalar ve misyonlar hazırlanmış.

Online oynanabilen, arkadaşlarınızla birlikte stres atabileceğiniz bir oyun arıyorsanız, bu oyunu kesinlikle öneriyoruz.

8. Euro Truck Simulator 2

Yıllar geçse de üstünden, bu kalp tır sürme oyunlarını unutur mu? Simülasyon oyun döneminin ilk örneklerinden bir tanesi olan tır sürme oyunlarının en başarılısı Euro Truck Simulator, ikinci oyunu ile Steam’de bulunuyor ve Linux uyumlu en iyi oyunlar arasında yer alıyor.

Simülasyon oyunlarından hoşlanıyorsanız, nostaljik anlar yaşamak istiyorsanız, SCS Software tarafından geliştirilmeye devam eden bu oyuna muhakkak göz atın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.