Lions Dernekleri'nden 100 çocukla Anıtkabir’e ziyaret

Lions Dernekleri'nden 100 çocukla Anıtkabir’e ziyaret

Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Federasyonu İzmir’deki 100 çocuğu Anıtkabir’e götürdü…

Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Federasyonu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yüzüncü yılında, 100 çocuğu İzmir’den Anıtkabir’e götürdü. Önce Çocuklar Koordinatörlüğü bünyesinde 17 ayrı kulübün katkıları ile gerçekleşen gezide çocuklar Anıtkabir ile Çankaya köşkünü gezdi, Atatürk’ü daha yakından tanıma imkanı buldu.

“Çocuklarla Ata’mıza Ziyaret”  etkinliği için İzmir’de daha önce Ankara’ya hiç gitme imkanı bulamayan okullardaki öğrenciler seçildi. Bir grup veli ve lionlardan oluşan yöneticilerle birlikte yola çıkan kafile için Anıtkabir’de resmi tören düzenlendi. Hayatlarında ilk kez Anıtkabir’e giden çocuklar , görevli askerler eşliğinde Mozoleye çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.  Üzerlerinde Atatürk portresi olan tişörtlerle yaptıkları ziyarette büyük Türk Bayrağı açan çocuklar, Atatürk’ün izinden asla ayrılmayacaklarını söyledi. 

Gezide ayrıca Çankaya Köşkü’de gezilerek Atatürk’ün anıları ve o dönem yaşananlar anlatıldı. Ülkemizde yetişen her çocuğun Atatürk ilke ve devrimleri ışığı altında olması gerektiğini belirten Önce Çocuklar Koordinatörü Lion Semra Ataoğlu, “ Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş meşalesini yakmasının 100’üncü yılındayız. Yeni nesiller hem kurtuluş mücadelemizi hem de aydınlığa giden yılda verilen mücadeleleri yakından tanımalı. Lions kulüpleri olarak bizler de çocuklarımızın Atatürk devrimleri çizgisinde yetişmesi için mücadele ediyoruz.” Dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.