Lions Kulübü'nden anlamlı proje!

Lions Kulübü'nden anlamlı proje!

İzmir Karşıyaka Çarşı Lions Kulübü, tip 1 diyabetli çocuklar için eğitim kampı gerçekleştirdi.

Uluslararası Lions Dernekleri Federasyonu 118 R Yönetim Çevresi’nin ilk Özel İlgi ve İhtisas Kulübü olarak ve Türkiye’de “Çevre” konusunda ihtisaslaşmış olan İzmir Karşıyaka Çarşı Lions Kulübü, tip 1 diyabetli çocuklar için eğitim kampı gerçekleştirdi. Tamamen ücretsiz olan kampta çocuklara eğitici, öğretici ve eğlendirici etkinlikler gerçekleştirilirken, anne-babalara da hastalıkla mücadele yöntemleri anlatıldı. İzmir Karşıyaka Çarşı Lions Kulübü 'nün Kurucu Başkanı ve Dönem Başkanı Lion Aycan Özarın ve Kulüp Sekreteri Lion Özden Alıcıgüzel'in koordinatörlüğünde hazırlanan “Türkiye'de ilk ücretsiz Tip 1 Diyabet Çocuk Kampı” nda diyabetli çocuklar aileleriyle birlikte diyabetle yaşam konusunda eğitici seanslar düzenlenerek örnek bir çalışma olarak hedeflenen amacına ulaştı. Türkiye’de ve dünyada sayısı hızla artan Tip 1 Diyabetli çocukların yaşadıkları sorunların başında; toplumun diyabetin ne olduğunu bilmemesi,  bilinçsizlik, hasta çocukların ötekileştirilmesi, diyabetle yaşamın zorluğu, sağlıklı beslenme ve düzenli spor konularında eğitim yetersizliği gelmektedir.  Bu projede; Diyabet, spor ve sağlıklı beslenme eğitimi, yaratıcı drama ve eğlenceli aktiviteler ile Tip 1 Diyabetli çocukların aileleriyle birlikte mutlu vakit geçirerek tedaviye uyumlarının arttırılması, uzmanların bilimsel ve psikolojik desteği ile çocukların diyabetini kabul etmeleri sağlanarak diyabetle arkadaş olmaları , diyabetle yaşamanın öğretilmesi ve yaşadıkları zorluklarının giderilmesi için büyük adım atılmıştır.

Proje kapsamında 3 günlük konaklamalı kampta 5 ile 12 yaş grubu 21 Tip 1 diyabetli çocuk aileleri ile birlikte hem eğlenceli aktivitelere dahil oldular, hem de diyabet konusunda eğitim aldılar.

İzmir Seferihisar Club Atlantis Resort Tatil Köyü’nde yapılan İzmir Karşıyaka Çarşı Lions Tip 1 Diyabet Çocuk Kampında; DEÜ Çocuk Endokrin Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Abacı, Diyetisyen  Berna Udgu, Psikolog Hilal Yalçın, Yaratıcı Drama Eğitmeni Bircan Kunan çocuklara ve ailelere diyabet, sağlıklı beslenme, psikodrama eğitimleri vermişlerdir.  Ayrıca Tiyatro Sanatçısı Yönetmen Vedat Murat Güzel yönetiminde Seferihisar Belediyesi’nin Seftit Çocuk Tiyatrosu Pandomim Ekibi  Tip 1 Diyabetle Elele Patisi’nde çocuklara pandomim gösteri sunmuş, çocuklara yüz boyama, müzik ve dans eşliğinde çocukların eğlenceli vakit geçirmesinde destek olmuşlardır.  İzmir Büyükşehir Belediyesiulaşım konusunda destek olmuştur. Kampın bir kısmı da Tema Vakfı İzmir Koordinatörü Özcan Gökoğlu’nun çocuklara verdiği “Doğayı koruyalım-Çevre Bilinci ”eğitimle çocuklarımıza çevrenin önemi ve korunmasına yönelik ödevlerin neler olduğu konusunda eğitim verilmiştir. Psikdrama eğitimleriyle de Diyabetim Arkadaşım ve psikolojik destek ile çocuklar ve aileler eğlenceli vakit geçirmişlerdir.

Bu projeyi gerçekleşmesinde en büyük maddi katkıyı sağlayan LCIF ( Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı) bu projeyi aday göstermiş olup İzmir Karşıyaka Çarşı Lions Kulübü Tip 1 Diyabet Çocuk Kampı Projesi ile Avrupa'da en iyi  8 proje arasına girmeyi başarmıştır. Yeni kurulan ve çok kısa sürede yaptığı başarılı projeleri hayata geçirmekte büyük yol alan İzmir Karşıyaka Çarşı Lions Kulübü, hem Türkiye hem de İzmir'in tüm dünyada tanınması için de çok büyük bir  başarı elde etmiştir. LCIF (Uluslar arası Lions Kulüpleri Vakfı), Lions’un topluma uzanan yardım organıdır. Kar amacı gütmeyen bu vâkfın amacı, Lionlar tarafından dünya çapında yürütülen insani hizmet projelerine destek olmaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.