Lions Kulüpleri, hayvan barınağı yaptı!

Lions Kulüpleri, hayvan barınağı yaptı!

Lions Kulüpleri orman yangınında küçük ve büyükbaş hayvanlarını kaybeden köylülerin yaralarını sarmaya, yanan hayvan barınaklarının yerine yenilerini yapmayı sürdürüyor.

Uluslararası Lions Kulüplerine bağlı 118-R Lions Federasyonu kulüplerinin ortaklaşa çalışmaları sonucunda ülkemizin acil ihtiyacı olan konulara anında müdahale ediliyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında hayvan barınakları yanan köylülerin yaralarını sarmak ve onların mağduriyetini gidermek için Manavgat Belediyesi’nce verilen ruhsatların devamında tamamı Türk Lionları tarafından karşılanan finansmanla 10 hayvan barınağı yapılarak köylülere teslim edildi.

ceng3892.jpg

Çalışmalara fiziki olarak katılan lionlar karşılıksız hizmet vermenin mutluluğunu yaşadılar. Nakdi değeri 250.000 TL’nin üzerinde olan bu hayvan barınaklarının yapımında KKTC Lionları da katkı sağlayarak bu hizmet aktivitesinin gerçekleşmesine yardımcı oldular.

118-R Lions Federasyonu Başkanı Teoman Akçalı yaptığı açıklamada, “Antalya Manavgat yangını adeta bir drama sahne oldu. Binlerce hektar ağaç, bitki ve gözle görünmeyen irili ufaklı canlılar birer birer yok olurken aynı zamanda orman köylülerinin geçim kaynağı olan birçok küçük ve büyükbaş hayvan telef oldu. Biz ilk önce ne yapabiliriz? dedik ve başladık. Manavgat’a bağlı Karaöz köyünde yanan 24 hayvan barınağının 10’u biz lionlar tarafından yapıldı. Bu hayvan barınakları uzun yıllar boyunca köylülere hizmet sağlayacak. Bunun dışında yine Lions Kulüplerimiz ile birlikte Manavgat ve Bodrum’da ormanda yanan arı kovanlarının yerine yenisini koyarak arı keklerini sahiplerine hediye edeceğiz. Ayrıca Zeytin fidanı dikimi için Manavgat ve Bodrum’u pilot bölge olarak seçtik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede Türk Böbrek Vakfı ile birlikte sağlık ocağı yapmak için yer arayışına girdik bu konuda yerel yönetimlerden ve hayırseverlerden arsa bağışı için gerekli desteği bekliyoruz.’’ İfadelerini kullandı


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.